Listor

Det finns listor överallt. Stora, små, runda, fyrkantiga, viktiga, oviktiga, tråkiga, intressanta. När jag inte orkar skriva något annat här i höstmörkret kommer en från mitt håll också. Snarare en lista för min egen skull, men då hänger ni ju också med i hur hektiskt det är just nu!

Det som ska göras denna veckan (I viktighetsordning)
 • Svenskaprov (180 sidors info ska detaljerat sitta i huvudet)
 • Göra stora efterforskningar (Ska skriva några artiklar + komma på intervjufrågor - projektarbete)
 • Starta upp en förening (För att samla in pengar till klassresan, ska bli kul, men kommer ta tid)
 • Plugga matte (Missat två lektioner så det gäller att hänga med nu!)
 • Ta kontakt med polska ambassaden (Få kontakt med lite ministrar/samla fakta inför EU-rollspels-repetitionen)
 • Plugga på samhällsekonomi (Har muntligt prov ihop med två av de skarpaste hjärnorna på skolan)
 • Förbereda engelska job interview och presentation av Nya Zeeland
 • Och lite annat smått och gott, med det är inget utöver det vanliga.

Önskelista till jul

 • Stort långt täcke som når runt fötterna och upp till halsen!
 • En afrokam så jag kan kamma mitt sjukt burriga och tjocka hår
 • Prenumeration på National Geographic
 • En ny dator (Lär aldrig hända, speciellt inte när vi fick däcken saboterade på bilen)
 • En ytterrock :)


Angående Gävle vet jag inte riktigt hur jag ska göra. Kan sätta ihop en lista där med:
 • Kommer behöva jobba med projektarbetet på lovet, rätt jobbigt att vara hemifrån
 • Kostar multum oavsett färdsätt för bara några dar
 • Trist att lämna föräldrarna ensamma hemma över jul
Samtidigt vill jag ju åka, får se hur det blir med det där, har så himla mycket i skallen just nu att jag inte orkar ta tag i nåt.

Ciao

Viljan

Den mänskliga viljan är stark, säger alla som vet. Den finns bara i våra huvuden, den finns bara i tankeform, är ingenting egentligen. Ändå har den kraften att få en dödssjuk att vänta in bättre tider och överleva, kraften att genomlida 40 år i fängelse som oskyldigt dömd, kraften att kämpa för att få till en förändring. Allt sitter i huvudet.

Alla har förmågan inom sig, men det är få som använder den, utnyttjar den och tränar upp den, trots att den är ett av våra billigaste och mest kraftfulla redskap. Tycker det är riktigt tråkigt - så mycket lidande, extra arbete och problem som kunde motverkats om folk bara bestämt sig och inte gett upp. Klart det finns människor och situationer som är undantag, men de allra flesta har faktiskt allt som ofta ett val, där man kan välja att ge upp eller kämpa vidare. De personer som kämpar vidare, vad som än slängs mot dem, vad som än står i vägen - de beundrar jag enormt.Själv är jag lite mittemellan, i vissa lägen ger jag aldrig upp, kämpar som bara tusan och oftast ger det resultat. En stark vilja slår alltid ut den svagare viljan. Ibland ger jag upp för lätt, väljer den enkla vägen och blir oerhört missnöjd med mig själv. Det är dags att bli bättre på det, dags att träna. De närmaste månaderna kommer jag nu att kämpa med allt som betyder nåt så länge det bara går. Om det så är att viljan kämpa för att folk inte ska gå före i matkön till att inte skita i skolan när läxbergen växer över öronen. På något sätt blir man alltid bättre genom träning och jag kommer att lyckas.

Innan studenten finns det ett visst antal saker jag ska ha gjort som testar min viljestyrka
1. Under en veckas tid ska jag inte säga någonting, ett så kallat tysthetslöfte.
2. Under en veckas tid ska jag äta helt vegetariskt, se hur det är
3. En vecka (och helst längre) ska jag säga vad jag verkligen tycker om allting


Ni får gärna komma med fler förslag =)

Ciao

Film-weekend

Sådärja, nu var första gången denna veckan jag verkligen hade både tid och lust att skriva och då ska man ju passa på :) I veckan har vi haft lite av en miljövecka i skolan, där jag i onsdags jobbade i en ekologisk cafeteria. Kom dit 8, åkte hem klockan 18 så det var som en arbetsdag och antalet kunder var riktigt många. Kul att en massa ville köpa ekologiskt bakade kakor och bullar. Vi kanske skulle satt priset högre. Nåväl 624 kr drog vi in och det är inte fy skam alls, det trodde jag inte. Pengarna går till klasskassan inför klassresan, tycker det är bra att vi börjar i tid!Nu i helgen ville jag ta det lugnt, så jag stannade hemma och bunkrade upp med filmer. Kände att jag inte sett någon film på ett tag och det var dags nu. Såg två dokumentärer, Zeitgeist - en film som var kritisk mot det mesta, men det kan vara bra att ha en annan synvinkel på saker och ting då och då, man lär sig alltid mycket. Den andre var Solo - En film om en Australiensare som fick för sig att ensam paddla kajak mellan Australien och Nya Zeeland (160 mil), mycket gripande och spännande historia. Se den om ni får chansen!Kvällen avslutades med Twilight, en film jag väldigt länge inte velat se. Har aldrig gillar vampyrer och att se filmer som i princip varenda annan människa sett och pratat sönder är inte riktigt min grej. Hade dessutom velat börja med att läsa boken isåfall, men jag kommer aldrig till skott med böcker när jag har mycket att göra i skolan. Trots det var det något som drog mig till den, den har alltid funnits i bakhuvudet där nånstans och idag blev det till slut av. Blev itne ett dugg besviken, perfekt längd, inte tråkig, bra handling och så lite fantasy med intressanta karaktärer. Twilight var lyckad och nu tänker jag läsa de andra två böckerna! :D Så fort åsikter kan ändra sig!Ciao

Chess, Chezz eller Chez?

Igår var jag ute med några från klassen och firade en klasskamrat, Alexandra =) Första gången jag var ute sen sardinarna var här tror jag, är inte mycket för sånt, men när många kan känner är med och en kalsskamrat fyller år kan man ju inte tacka nej. Vi började kvällen på en restaurang fortfarande debatteras flitigt, Chess, Chezz eller Chez, själv kallar jag den "Chez Amis" eftersom det stod så på menyn ;) Där åt vi supergod mat (jag tog Ceasarsallad) och firade henne rejält.


Gillar den drak t-shirten, det gjorde de andra med! Kostymkillarna får skylla sig själva att de svettades ;)

Alla hade fått lappar med två "uppdrag" man skulle utföra under kvällen. Vissa var riktigt galna. Men min lapp var försvunnen så mitt nya uppdrag blev att sno andras uppdrag, vilket gjorde att det blev väldigt mycket jag fick göra den kvällen. Skulle be folk betygsätta mitt hår, äta av andras mat (min mage innehöll ett helt smörgåsbord), prata tyst för att sedan skrika när de bad mig upprepa osv osv. Sjukt roligt... folk utförde sina diverse uppdrag på mig också men det är helt andra historier xDSedan droppade några av, vi fortsatte leta ställen att gå till, stod ute i regnet (usch vilken blöt natt det blev), några fler droppade av. Vi köade i 30 minuter till, kom inte in. Några droppade av. Till slut när vi kom in på ett ställe var vi bara tre personer kvar i den där överfyllda lokalen. Stannade ett tag, lärde mig 3 nya dansrörelser som jag ska bygga vidare på! Det trodde ni inte va. Blev så trött av allt dunka dunka till slut, ville inte tråka ner tillställningen heller och så hade jag nästan varit vaken i 24 timmar så drog hem och föll ner i sängen direkt :)

Sport

Såhär på hösten, när det börjar bli vinter, är sporten fortfarande i full gång. Eller tja, en stor del av den avslutades väl igår när fotbollsallsvenskan avgjordes. Kära IFK Göteborg fick stryk i finalen, mot ett Stockholmslag, AIK... Hemskt värre och kylan kändes 10 grader kallare på hemvägen. Sorgligt att en hel säsong förloras på sista matchen. Men det är ett returmöte i Svenska Cupen och där ska det bli revansch.


Brynäs ligger före Frölunda...

Med vintern kommer också den bästa sporten i Sverige, ishockey och nu i november börjar hockeyfebern som håller i sig ända in i April - Härligt! Tyvärr går det inte så bra för Göteborgslaget Frölunda Indians... Laget läcker som ett såll och ligger i botten. För er som läser och hejar på Brynäs säger jag grattis. Laget har fått en bra start och med Markström i mål kan ni gå långt!

Ville bara putta in här att Peter "Foppa" Forsberg är tillbaka i hockeylandslaget! Finns ingen gladare nyhet just nu tror jag :) Vilken lirare


Blev inspirerad till att göra en hiss- och disslista (Tack Alicia) själv så avslutar med den:

HISS

* En månad kvar till december, nu går det fort!
* Vår skolgrupps (som jag leder) bidrag till miljömötet i Köpenhamn kommer blåsa politikerna av deras stolar!
* Det dröjde länge, men äntligen har jag lyckats omge mig med bara vettiga människor - känns skönt :)
* Jag är frisk, pigg och har inte mått bättre på länge; kom bara små problem så ska jag käka upp er!

DISS


* Mamma och pappa som inte tänker åka till Gävle i jul (Oroa er inte, jag tänker komma på ett eller annat sätt)
* Västtrafik - Kan det företaget göra någonting rätt?
* Göteborgsvädret = Regn, blåst, regn, blåst, regn och blåst och lite kyla (sådär lagom runt 5 grader också)

Ciao

RSS 2.0