Den fantastiska fredagen
I början av veckan fick jag ett par intressanta mail och förfrågningar från min brevvän Mary från Tyskland. Vi hade diskuterat en tid om man kanske skulle kunna hälsa på varandra någon gång. Helt plötsligt frågade hon om hon kunde komma samma fredag, denna sverigegalna tyska :D
Givetvis tackade jag ja direkt, men det kom lite som en chock. Det var oväntat.

Kändes hur bra som helst fram till dagen innan, då slog de mörkare tankarna till. Vad kunde man egentligen göra här? Vad skulle det bli för väder? Tänk om det var någon helt annan person än hon utgett sig för att vara? Tänk om ingen dök upp? Jag brukar vara bra på att planera, men sommaren har nog slöat ner mig och jag började inte tänka förrän dagen innan!

Så det blev lite oplanerat och spontant den där fredagsmorgonen med mörkgråa moln på himlen. Jag var så fruktansvärt nervös när jag satt på centralstationen och väntade på tåget. Det var knappt några människor där, sånär som på en jordgubbsförsäljare, några sovande backpackers och en och annan försenad pendlare. Jag blir alltid nervös inför saker som känns viktiga, men jag intalade mig själv att jag skulle bli positivt överraskad som jag alltid blir och gick ut på perrongen.Efter ett tag var en tjej med ryggsäck där, rödhårig, kort och ansiktet fullt av fräknar. Hon hade en stor blå ryggsäck på sig, men hon log hela tiden. Och jag skojar inte nu. Konstant log och tittade hon på mig i fem minuter, men det var inte skrämmande ett dugg, det var ett vänligt leende. Det fick mig om något på gott humör. Kanske såg hon på mig att jag var nervös. När tåget kom gick hon.

Då forsade istället hundratals resenärer ut från tåget och fyllde perrongen med liv och rörelse. Men jag märkte inte så mycket - jag letade. Plötsligt så var hon där, givetvis hade jag inte sett henne och kände mig lite dum över det, som om jag inte visste hur hon såg ut, trots alla bilder hon skickat. Nåja, de där tankarna försvann fort.

Hon hade med sig sin syster, kanske för att hon inte heller visste om jag var äkta. Hur som helst var det ett genidrag. Vi hade himla skoj vi tre och den pinsamma tystnaden försvann efter någon minut (brukar ta mig någon timme annars). Sen drog vi igång en vandring på sex timmar som renderade mig värk (inte träningsvärk) i 48 timmar efteråt. Vi åkte upp i läppstiftet, gick längs kajen och tittade på Ostindiefararen Götheborg. Sedan åkte vi på spårvagnstur genom staden och jag guidade så gott jag kunde. Därefter fortsatte vi runt i Slottskogen, tog en glass och tittade på djuren. Jag lärde mig namnen på tyska, hon på svenska.

Sedan drev vi mest runt och tittade i några affärer, men ingen av systrarna var alls intresserad av att shoppa (Om det bor en liten själ i Jonas så log den brett) så vi drog till Lydia's Diner som kommit att bli mitt favoritmatställe i stan (Själen var i extas). Hur gott som helst och de var nöjda de med. Schmeckte Herrlich yttrades ett flertal gånger.Detta följdes av diverse andra saker, mycket snack och mycket rundvisning, men inget vidare bloggmaterial direkt. Kan tillägga att det var strålande väder andra halvan av dagen och jag är glad att Göteborg visade upp sig från sin bästa sida!

Sammanfattningvis: Jag vill till Tyskland och hon får gärna komma hitt 100 gånger till, jag hade inte klagat en sekund :)

P.s. På morgonen fick jag fläckar från sätena på mina byxor och tröja (så det kanske droppade från taket.) Hur som helst fick jag dra hem och byta, tur att jag inte hade gått på spårvagnen! Kameran blev då glömd i stressens hetta. Men hon har bilder så de kommer väl upp förr eller senare :) D.s.

Resan del 2 - Ramsjö

tidigt på eftermiddagen kom vi fram till Ramsjö, eller närmare bestämt Sund som stället där stugan ligger heter. Det var tryckande hett och det blåste ingenting över huvud taget så det första jag gjorde var att ta mig ett dopp i Hennan - det var så skönt och svalkande där att jag låg kvar i ett bra tag, även om det inte var någon riktig höjdartemperatur i vattnet. Totalt blev det 12 gånger jag badade. Dessutom bastade jag 6 gånger också - det har jag verkligen saknat. Fick upp den i nytt rekord - efter 2 timmars konstant passning stod termometern på 87 grader, tror inte det går att få den varmare. På kvällen grillade vi korv och tog det allmänt lugnt. Jag gick även ut på en kvällspromenad och fotade lite eftersom det är så ljust även på natten.Ny dag och nya äventyr. Vi åkte till Ljusdal och köpte en massa dricksvatten eftersom reningsfiltret i brunnen inte fungerade. Sista droppen av det vattnet drack jag igår så det var en hel del vatten :P Jag övningskörde även lite granna på skogsvägarna där och det var lugnt och trevligt att mullra runt på gruset mitt ute i ingenstans. Så plötsligt kom det ändå en bil och vi tvingades mötas, det var en knivig situation, speciellt för en som inte är van.
Bilarna klarade sig utan repor, även om mitt hjärta slog fortare än Usain Bolt springer 100m. Duktigt gjort tycker jag :D

En dag besökte vi en gammal fäbodsvall där de hade djuren om somrarna förr. Ägarna är tyvärr framlidna och stället hade växt igen något enormt. Men byggnaderna stod prydligt kvar och inredningen hade inget brytt sig om att ta bort, så det blev en lite kuslig stämning. Brunnen stod liksom redo att användas och slipstenen likaså. På verandan till ett hus låg en lykta som om någon samma kväll skulle smyga sig ned till ån och ta sig ett dopp.
Men det kommer ingen att göra.Orört och inspirerande var det att stryka runt det välbevarade stället och det kan man även säga om resan i sin helhet. I Ramsjö är det lugnt och fridfullt och man lever vid och i naturen hela tiden. Kunde verkligen slappna av och bortse från att jag inte hade någon elektronik alls (Fotbolls-VM undantaget - mobilen hade jag dock lyckats sabba). Det blev en hel del nya idéer till min bok som ploppade upp, nu gäller det bara att få det nedskrivet.
Mitt nästa inlägg kommer nog handla mer om det tror jag.

När det gäller maten så var det grillade korvar, nudlar, ostbågar, grönsakssallad i massor, samt mackor som mestadels tog vägen genom matstrupen. En dag grillade vi också kött och hade potatissallad och bearnaisesås till. Pappa ville även grillat några abborrar han fiskat upp, men jag fick honom till att skona dem. Själv fiskade jag inte alls. Det var hemskt mycket mygg vid vattnet!

Sista kvällen var vi hos Stefan och Anneli och hade det trevligt. Trots att de kommit hem från semestern samma dag tog de emot oss, vilket var snällt av dem. Det är alltså min farbror och hans fru. Vi åt älgbiffar, färskpotatis och lingonsylt tillsammans med Stefans patenterade och välsmakande sallad. Mycket gott :D Tack för att vi fick komma upp i sommar, ser redan fram emot nästa!

Men detta var ändå djurens resa, från katten Ceasar i Gävle till katten Alice i Ramsjö. Från de 29 myggorna som älskade att bitas, till djuret som älskade att slå ihjäl dem - ett djur med nästan 1 cm längre naglar, skägg och kolsvarta fötter.
Jag stiftade även bekantskap med ett nytt djur. Det var den unga och nyfikna dvärgschnauzern Svinto. Han gjorde hela kvällen rolig och älskade att fotograferas. Undrar hur han ser ut om ett år när han fått sin nya päls och vuxit till sig. Det är gånger som denna jag kan fråga mig själv varför jag inte gillar/är rädd för hundar.Ciao

Nä jag bara skämtade. Det finns fler djur att berätta om! Sista kvällen åkte vi ut på en skymningsfärd med bilen som vi alltid gjort de senaste fyra åren. Vi har aldrig sett något annat än ugglor förut, men nu kom de fram. Först en räv som oskyggt hoppade fram vid vägkanten, sedan lite senare dök en älgko upp och undrade vad det var för stort djur som hade fyra hjul. Nu är det bara en björn jag vill se, men han väntar på mig nästa sommar, det vet jag.

En kort men glad uppdatering

Ville bara meddela att jag idag fick reda på att jag kommit in på Kandidatprogrammet för Globala Studier på Göteborgs Universitet! =) Länk Det ska bli spännande med allt nytt, hoppas att det motsvarar mina förväntningar :D

Imorgon fredag är det en form av återträff med gamla klasskamrater, det ser jag fram emot =)

Mitt inlägg från Ramsjö dröjer någon dag till eftersom jag just nu skriver på min bok!

Avslutar med lite fler bilder


Jag, mina tre trevliga kusiner - trevlig resa till Riga ni som åker!


Nyplattad och glad


Spelar mitt favoritspel - kubb XD Förlorade givetvis som vanligt ^_^

Ciao

Resan del 1 - Gävle

Sådär mina vänner, nu är jag hemma igen. Har inte vänt tillbaka dygnet än och känner mig fortfarande lite tom och bedrövad över att ha kommit hem igen - som det ska vara om man haft det bra =) Men men, någon gång ska man väl komma in i vardagen också och lovet är långt ifrån över :) *Fler bilder kommer när jag fått tag i dem*

Vill börja med att tacka alla släktingar och vänner som jag fått bo hos och som ser till att man har det bra. Sådan lyx är man inte van vid inte! Kanske är det min största sorg just nu, att ha vännerna här i Göteborg och släkten uppe i Norrland. Man är liksom sliten mellan två världar och det är lite jobbigt. I vilket fall som helst borde jag kanske börja berätta något vettigt nu.

Bilresan på vägen upp gick fort, jag hade inte fått mycket sömn som vanligt inför en resa och sov till och från hela vägen. Mellan mina frekventa dåsningar i sommarhettan åt vi mat och jag brainstormade lite idéer till min bok (mer om den någon gång senare). När vi kom fram regnade och åskade det - därefter var det sol resten av vistelsen.

De första dagarna tog jag det lugnt och bodde hos mormor som var lika pigg som vanligt, synd att hon inte hör så bra bara, men kommunikationen funkar för mig ändå. Min röst har nog bra genomträngningsförmåga. Träffade min moster Monica som målar vackra tavlor, skriver dikter och lagar jättegoda plättar och kanelbullar (och mycket mer därtill). Träffade även min morbror Lennart som verkar må mycket bättre sedan han fick hjärtpump och det var kul att se. Vi åkte också och badade och jag tog första doppet för sommaren. Det var 22 grader i vattnet - härligt!

En kväll spenderade jag hos kusin Caroline, vi handlade, lagade mat och hade det allmänt trevligt. Återuppväckte vårt gemensamma intresse för WoW, vilket man kan prata om i timmar. Efter en lång stund på balkongen i kvällssolen i sällskap av hennes trevliga katter begav vi oss in och diskuterade författarskap och delade med oss av våra idéer. Hon har garanterat en riktigt intressant och oberäknelig fantasyhistoria på gång!
Kul att vi umgicks mer än vanligt, det brukar aldrig bli så mycket annars, men denna gången var det mycket vi hann göra och det var kul. Fick även övernatta där en natt, sov bredvid en katt. Men vi är goda vänner sedan jag bjöd honom på en drink och båda var trötta så det blev inga problem där inte :D Fick frukosten serverad på balkongen. Kände mig väldigt omhändertagen.
Stort tack Caroline =)


Matmonstret Jonas lägger upp en bild på vår kreativa kreation: Kyckling i kryddig sås. Givetvis med färska örter! Och mitt glas är inte tomt, det innehåller vatten =)

Sedan bar det av mot Gävles guldkorn, Bomhus. Där hade jag det som vanligt grymt bra i några dagar hos moster Gun-Britts familj. Vila och njuta ena stunden och aktivitet och nya upptåg den andra. Bland höjdpunkterna får man ändå räkna in en dagsutflykt till Ockelbo Marknad i varmt väder och gott sällskap, en kvällsutflykt med två dopp i havet, samt två nätter med anden-i-glaset mystik tillsammans med Alicia, Elin och Sara, det osynliga spöket. Tre trevliga personer och en riktigt bra kväll. Lägg därtill högklassig mat såsom grillat, pizza och dillkött så är perfektionen nära.
Fick mig även en omgång av plattången, en bild av denna nya skapelse kommer in så småningom. Tack för några bra dagar ute i Bomhus =)

Sista dagen i Gävle träffade jag min moster Helenas hela familj (en exkluderad), vilket var ett tag sedan sist! Säkert 7 år sedan eller något liknande. Herrejösses vad alla hade växt sedan sist! Fick framförallt träffat två av de senaste nytillskotten i släkten också: Kevin och Ellen (aldrig använt så många olika personnamn i ett inlägg förut). Helt underbara kusinbarn med mycket energi :) Skulle kunna skriva mer men då blir det nog ett för långt inlägg. Mycket trevlig besök och nu dröjer det inte sju år till nästa gång, det kan jag lova :D

Med 22 myggbett bar det nu av vidare uppåt landet, mot Ramsjö, där nya äventyr väntade...

RSS 2.0