Den fantastiska fredagen
I början av veckan fick jag ett par intressanta mail och förfrågningar från min brevvän Mary från Tyskland. Vi hade diskuterat en tid om man kanske skulle kunna hälsa på varandra någon gång. Helt plötsligt frågade hon om hon kunde komma samma fredag, denna sverigegalna tyska :D
Givetvis tackade jag ja direkt, men det kom lite som en chock. Det var oväntat.

Kändes hur bra som helst fram till dagen innan, då slog de mörkare tankarna till. Vad kunde man egentligen göra här? Vad skulle det bli för väder? Tänk om det var någon helt annan person än hon utgett sig för att vara? Tänk om ingen dök upp? Jag brukar vara bra på att planera, men sommaren har nog slöat ner mig och jag började inte tänka förrän dagen innan!

Så det blev lite oplanerat och spontant den där fredagsmorgonen med mörkgråa moln på himlen. Jag var så fruktansvärt nervös när jag satt på centralstationen och väntade på tåget. Det var knappt några människor där, sånär som på en jordgubbsförsäljare, några sovande backpackers och en och annan försenad pendlare. Jag blir alltid nervös inför saker som känns viktiga, men jag intalade mig själv att jag skulle bli positivt överraskad som jag alltid blir och gick ut på perrongen.Efter ett tag var en tjej med ryggsäck där, rödhårig, kort och ansiktet fullt av fräknar. Hon hade en stor blå ryggsäck på sig, men hon log hela tiden. Och jag skojar inte nu. Konstant log och tittade hon på mig i fem minuter, men det var inte skrämmande ett dugg, det var ett vänligt leende. Det fick mig om något på gott humör. Kanske såg hon på mig att jag var nervös. När tåget kom gick hon.

Då forsade istället hundratals resenärer ut från tåget och fyllde perrongen med liv och rörelse. Men jag märkte inte så mycket - jag letade. Plötsligt så var hon där, givetvis hade jag inte sett henne och kände mig lite dum över det, som om jag inte visste hur hon såg ut, trots alla bilder hon skickat. Nåja, de där tankarna försvann fort.

Hon hade med sig sin syster, kanske för att hon inte heller visste om jag var äkta. Hur som helst var det ett genidrag. Vi hade himla skoj vi tre och den pinsamma tystnaden försvann efter någon minut (brukar ta mig någon timme annars). Sen drog vi igång en vandring på sex timmar som renderade mig värk (inte träningsvärk) i 48 timmar efteråt. Vi åkte upp i läppstiftet, gick längs kajen och tittade på Ostindiefararen Götheborg. Sedan åkte vi på spårvagnstur genom staden och jag guidade så gott jag kunde. Därefter fortsatte vi runt i Slottskogen, tog en glass och tittade på djuren. Jag lärde mig namnen på tyska, hon på svenska.

Sedan drev vi mest runt och tittade i några affärer, men ingen av systrarna var alls intresserad av att shoppa (Om det bor en liten själ i Jonas så log den brett) så vi drog till Lydia's Diner som kommit att bli mitt favoritmatställe i stan (Själen var i extas). Hur gott som helst och de var nöjda de med. Schmeckte Herrlich yttrades ett flertal gånger.Detta följdes av diverse andra saker, mycket snack och mycket rundvisning, men inget vidare bloggmaterial direkt. Kan tillägga att det var strålande väder andra halvan av dagen och jag är glad att Göteborg visade upp sig från sin bästa sida!

Sammanfattningvis: Jag vill till Tyskland och hon får gärna komma hitt 100 gånger till, jag hade inte klagat en sekund :)

P.s. På morgonen fick jag fläckar från sätena på mina byxor och tröja (så det kanske droppade från taket.) Hur som helst fick jag dra hem och byta, tur att jag inte hade gått på spårvagnen! Kameran blev då glömd i stressens hetta. Men hon har bilder så de kommer väl upp förr eller senare :) D.s.

Kommentarer
Postat av: Louise

Vad kul =) Låter som ni hade en mkt trevlig dag

2010-07-26 @ 09:22:25
Postat av: Janina

WoW :D Alltid kul med spontansaker!Kul att träffa nya människor från andra länder :)

2010-07-26 @ 22:59:43
URL: http://janinapina.blogg.se/
Postat av: Carro

Roligt att det blev lyckat :)

2010-07-28 @ 09:48:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0