Lite allt möjligt

Tjenaremors allesammans!

Det var ett tag sedan jag skrev nu, men har varit inne i en svacka. Och när man inte känner att man har något att skriva, då är det väl ingen mening med att göra det heller?

Nåja, nu har det blivit dags för ett inlägg iallafall. Måste börja med att säga att jag inte ätit kött på hela veckan. Mitt veggiexperiment fungerade, jag klarade det! Det konstiga var att det inte alls var jobbigt, snarare tvärtom, mycket lätt. Man kan gå före i bambakön och när man äter behöver man inte oroa sig för benbitar, hårda kanter eller liknande. Dessutom kan det vara mycket mer mättande än kötträtter!

I helgen lagade jag därför maten. Först en afrikansk gryta med fler ingredienser än någon annan rätt jag någonsin lagat. Basen i den var gröna linser. Den var riktigt god. Idag gjorde jag en ost- och broccolisoppa med finskt surdegsbröd till. Himmelskt gott! Även om jag inte blivit konverterad till vegetarianismen är jag säker på att jag kommer välja fler sådana alternativ i framtiden.


Den afrikanska grytan med bl.a. kokos, ananas, banan och curry!


Broccolisoppa á la Hjert. Grönt och gott!

Nu är det sista skolveckan innan det blir påsklov och det bär av till Gävle. Har saknat stället. Senast jag var där var det så skön känsla och Alicia, min kusin var verkligen toppen. Har förhoppningar på att det blir sådär bra som det bara kan bli där :) Hela veckan har jag bestämt ska bli en bryta-gränser-vecka, jag kommer göra val som är utanför min comfort-zone, för att testa på lite omväxling och få nya erfarenheter!

Mitt förra inlägg slog nytt rekord med antal unika besökare, ska försöka uppdatera lite oftare, med lite mindre inlägg. Försöka hålla kvar så många som möjligt. Kul att folk vill läsa vad man hittar på!

Ciao


Alicante 2010

På förmiddagen tisdagen den 16 mars träffades vi alltså på Landvetter flygplats. Jag var där först och alla droppade in med tiden. De vuxna som höll i resan var de enda som kom försent, trots att de sagt att det var absolut förbjudet :O

Sedan följde en lång och omständig resa med många byten. Vi kom inte fram förrän vid niotiden på kvällen och alla var jättetrötta. Det var bara att gå till sängs. Men Alicante hade bestämt sig för att detta skulle bli en oförglömlig resa, så mitt i natten när vi ligger och slumrar, hör man hur ett nyckelkort sätts i och vår rumsdörr öppnas så att vi badar i ljus. Där i dörren står inte Jesus, utan istället en helt vanlig kines, väldigt chockad och försynt. Efter några sekunder drar han sig tillbaka ut genom dörren och våra gapskratt dröjer sig kvar i minst en kvart.
Välkommen till Alicante!


Mina rumskamrater Björn och Christopher vilar ut efter ankomsten

Dagen efter var i princip vår enda dag med fritid. Det var varmt, solen sken, små lätta moln drog förbi på en annars kalrblå himmel. Vilken skillnad med 22 grader på dagen, det var riktigt härligt. Vi vandrade runt genom hela staden kändes det som. Kollade in människor, affärer, de andra tog en öl på en cervezería. Lite senare åt vi på ett äkta spanskt ställe: El rey de buey - Kungen av oxarna. Gazpacho, grillad oxfile, samt en sliskigt och smaskigt god chokladkaka. Yummie!
På kvällen började allvaret, vi samlades på Europaskolan i Alicante. Efter lite småplock (deras definition av middag) samlades vi i våra respektive råd. Jag var i utrikesrådet. Vi diskuterade frågorna och hur morgondagen skulle se ut. Sen gick vi hem och lade oss igen. Kinesen var inte tillbaka ^_^


OAMI - Vår arbetsplats

Följande två dagar var det rollspel som gällde från tidigt på morgonen till sent på kvällen, innan vi kom tillbaka till hotellet. Med finkläderna på kroppen och en viktig pärm under armen kände jag mig faktiskt riktigt viktig, när jag vandrade genom säkerhetskontrollen och in i den enorma EU-OAMI-byggnaden. Efter ett kort möte med introduktion och inledningstal av alla länders "högsta ledare" var det dags för allvaret. Det var dags för diskussioner i råden.

Engelskan var lite hackig till en början och jag vågade inte säga så mycket. Alla andra var väldigt seriösa och mycket bra på retorik. Men till sist hittade jag ett läge att hoppa in i debatten och sedan var det aldrig något problem mer =) Vi var ett bra råd, alla lyssnade på alla och vi fick till bra diskussioner. Själv fick jag igenom allt jag ville och det jag inte gillade lyckades vi rösta ner - otroligt lyckat rollspelsmässigt. Jag trivdes som fisken i vattnet när diskussionerna väl var igång. Har inget emot att tillbringa fler timmar, dagar, veckor som vi gjorde där!Vår sköna grupp, i full rollspelsmundering!

Resor övar upp språket. Framförallt engelska, men jag fick mig även en dos spanska, franska och tyska - alla tre språk som jag läst innan. Men denna resan handlade inte mest om språk, utan om en annan mycket viktig sak: Resor stärker själen, det är som ett lim som fäster folk vid varandra, en drog som man bara vill ha mer av. Om man ska lära känna personer är det bästa sättet att resa med dem, det är jag övertygad om!
Vår grupp består av massa individer, med olika viljor och riktiga personligheter. Jag tycker det är fantastiskt hur vi alla på så kort tid blev en riktigt bra och tight grupp. Faktiskt så bra att jag hoppas bli permanent vän med alla, alla var verkligen genomsnälla och unika. Dvs. människor jag annars tycker det är rätt svårt att hitta idag.
Tack gruppen, ni var super! <3

Istället för allt detta är man nu hemma igen i det gråa Sverige, ett land där vind och regn råder och kylan patrullerar gatorna och ger spanienbränd hy en riktig köldknäpp på näsan. Det här landet gör verkligen allt i sin makt för att få folk att vilja dra ifrån det!

Ciao

Nu bär det av till Spanien

Sådärja, nu var det äntligen dags. Efter ett halvårs väntan har det kommit till den 16 mars. Dagen då jag far iväg till Alicante.

Sena möten, förberedelser varje vecka, en del hemmajobb och en himla massa pappersläsande - det har varit en del jobbigt. Men nu är den listan slut.
Har lärt känna gruppen som åker ner rätt bra, alla är schyssta och det är jättebra, men tanke på att vi ska dela hotell(rum) och spela ihop 8 timmar om dagen i tre dagar :D
Ungdomar från hela Europa möts (mestadels politikerbarn) och spelar EU för några dagar - Fantastiskt upplägg!

Har köpt finkläder, packat väskorna, lärt mig knyta slips och rakat mig - allt är förberett :D Jag har till och med smugit med mig en energidryck för att liva upp morgondebatterna lite extra!Det ska bli så kul att åka utomlands igen, att träffa europeiska människor i min ålder och ha trevlig ihop. även om jag är nervös nu innan så vet jag att det kommer att bli oförglömligt. Jag åker dit med inställningen att ha roligt, ta för mig och bara njuta av atmosfären :D

Lovar att jag knäpper mycket kort och sen så tänker jag berätta för er som vill veta när jag kommit hem. Lär säkert blogga en stor fet artikel om det. Är ju ändå en rätt speciell sak att åka iväg på.

Kommer sakna skolan lite också, i alla fall eleverna som annars får livet att gå runt!
Janina, du kommer få klara dig på egen hand en vecka (kommer vara lugnt), Erik vem ska nu skratta åt dina skämt? :P
Hoppas din operation går bra också Marica och att vi hörs nästa måndag igen (f) :)

Så imorgon bär det alltså av klockan 11 på Göteborgsmorgonen mot Alicante. Önska mig gärna lycka till :D

Ciao

Lite efterlängtad tid!

Hej alla läsare, ni är några stycken hoppas jag iallafall :)
Tack Carro och Janina som kommenterar nästan varje inlägg, det är jättesnällt :D

Jag hann med ett inlägg till denna veckan trots alls, det visade sig att jag hade mer tid över än jag trott :) Gjort klart alla läxor och proven har jag pluggat igenom några gånger. Det känns rätt bra inför nästa vecka, allting till trots.

Veckan som gick var mycket, mycket mystisk. Jag var glad varenda dag, oavsett vad som än hände ("bråk" i klassen och avslag på jobbansökan till Liseberg). Jag skrattade och var glad. Mådde bra helt enkelt! (y)Detta funderade jag väldigt mycket på i helgen och jag har inte riktigt kommit fram till något svar. Kanske är det så att det var massa småsaker som startade den goda, härliga känslan? Hur som helst hoppas jag det håller i sig så länge det bara kan!

Eller förresten, jag tror nog det kan bero på att det är lite lugnare i skolan, att många fler pratar mer med mig, mer än bara säga "hej!" och "hur mår du?". Kanske även för att jag börjat ta det lugnt och sansat och tänkt positivt när det gäller det mesta. Stress är farligt, mycket farligt!
Det är mycket jag har att tänka på just nu (inte negativt), hjärnan får sin dagliga träning. Jag funderar på väldigt mycket mer saker än jag gjorde för bara några månader sedan. Tycker det är härligt att ingå i den "gruppen" jag tillbringar min tid i på skolan - dessa tjejer (och kille) kan snacka om allt och ger en nya perspektiv på saker och ting hela tiden. Där trivs jag som fisken i vattnet, det ger mig mycket och jag hoppas att även jag bidrar med något :)

Vore kul om alla som läste bloggen skrev en kommentar (räcker med ett ord) så jag vet vilka som läser! :)

Ciao

RSS 2.0