Alicante 2010

På förmiddagen tisdagen den 16 mars träffades vi alltså på Landvetter flygplats. Jag var där först och alla droppade in med tiden. De vuxna som höll i resan var de enda som kom försent, trots att de sagt att det var absolut förbjudet :O

Sedan följde en lång och omständig resa med många byten. Vi kom inte fram förrän vid niotiden på kvällen och alla var jättetrötta. Det var bara att gå till sängs. Men Alicante hade bestämt sig för att detta skulle bli en oförglömlig resa, så mitt i natten när vi ligger och slumrar, hör man hur ett nyckelkort sätts i och vår rumsdörr öppnas så att vi badar i ljus. Där i dörren står inte Jesus, utan istället en helt vanlig kines, väldigt chockad och försynt. Efter några sekunder drar han sig tillbaka ut genom dörren och våra gapskratt dröjer sig kvar i minst en kvart.
Välkommen till Alicante!


Mina rumskamrater Björn och Christopher vilar ut efter ankomsten

Dagen efter var i princip vår enda dag med fritid. Det var varmt, solen sken, små lätta moln drog förbi på en annars kalrblå himmel. Vilken skillnad med 22 grader på dagen, det var riktigt härligt. Vi vandrade runt genom hela staden kändes det som. Kollade in människor, affärer, de andra tog en öl på en cervezería. Lite senare åt vi på ett äkta spanskt ställe: El rey de buey - Kungen av oxarna. Gazpacho, grillad oxfile, samt en sliskigt och smaskigt god chokladkaka. Yummie!
På kvällen började allvaret, vi samlades på Europaskolan i Alicante. Efter lite småplock (deras definition av middag) samlades vi i våra respektive råd. Jag var i utrikesrådet. Vi diskuterade frågorna och hur morgondagen skulle se ut. Sen gick vi hem och lade oss igen. Kinesen var inte tillbaka ^_^


OAMI - Vår arbetsplats

Följande två dagar var det rollspel som gällde från tidigt på morgonen till sent på kvällen, innan vi kom tillbaka till hotellet. Med finkläderna på kroppen och en viktig pärm under armen kände jag mig faktiskt riktigt viktig, när jag vandrade genom säkerhetskontrollen och in i den enorma EU-OAMI-byggnaden. Efter ett kort möte med introduktion och inledningstal av alla länders "högsta ledare" var det dags för allvaret. Det var dags för diskussioner i råden.

Engelskan var lite hackig till en början och jag vågade inte säga så mycket. Alla andra var väldigt seriösa och mycket bra på retorik. Men till sist hittade jag ett läge att hoppa in i debatten och sedan var det aldrig något problem mer =) Vi var ett bra råd, alla lyssnade på alla och vi fick till bra diskussioner. Själv fick jag igenom allt jag ville och det jag inte gillade lyckades vi rösta ner - otroligt lyckat rollspelsmässigt. Jag trivdes som fisken i vattnet när diskussionerna väl var igång. Har inget emot att tillbringa fler timmar, dagar, veckor som vi gjorde där!Vår sköna grupp, i full rollspelsmundering!

Resor övar upp språket. Framförallt engelska, men jag fick mig även en dos spanska, franska och tyska - alla tre språk som jag läst innan. Men denna resan handlade inte mest om språk, utan om en annan mycket viktig sak: Resor stärker själen, det är som ett lim som fäster folk vid varandra, en drog som man bara vill ha mer av. Om man ska lära känna personer är det bästa sättet att resa med dem, det är jag övertygad om!
Vår grupp består av massa individer, med olika viljor och riktiga personligheter. Jag tycker det är fantastiskt hur vi alla på så kort tid blev en riktigt bra och tight grupp. Faktiskt så bra att jag hoppas bli permanent vän med alla, alla var verkligen genomsnälla och unika. Dvs. människor jag annars tycker det är rätt svårt att hitta idag.
Tack gruppen, ni var super! <3

Istället för allt detta är man nu hemma igen i det gråa Sverige, ett land där vind och regn råder och kylan patrullerar gatorna och ger spanienbränd hy en riktig köldknäpp på näsan. Det här landet gör verkligen allt i sin makt för att få folk att vilja dra ifrån det!

Ciao

Kommentarer
Postat av: alex

låter som en fantatisk resa!

2010-03-23 @ 09:43:26
Postat av: Gun-Britt

Vilken trevlig resa du varit på.Fina kort du lagt upp. Du får berätta mer när vi träffas. Kram moster Gun-Britt.

2010-03-23 @ 15:49:27
Postat av: Janina

Vilken underbar resa !! Fina bilder också, håller med dig om kalla Sverige, vädret är en stor orsak till att man inte vill stanna kvar här! BläMen det verkar som att du haft det väldigt bra! :)

Men jag tycker det är roligt att ha dig hemma också :D Ingen riktig skola utan Jonas =)

2010-03-23 @ 15:51:12
URL: http://janinapina@blogg.se
Postat av: Carro

Va fint det såg ut :) och lagom varmt hehe. här är det verkligen förskräckligt nu.

2010-03-23 @ 17:40:39
Postat av: Alicia

Det lät kul :)Ja du borde passa med att jobba som nåt liknande!

2010-03-23 @ 23:34:02
URL: http://alvedonspray.blogg.se/
Postat av: Louise

Låter som en rolig resa och härligt att komma till sol o värme :)

2010-03-24 @ 08:56:40
Postat av: Monica

Vad kul det var att läsa om allt nytt och se alla fina Spanienbilder! Man nästan längtar tillbaka dit =) Vi bodde ju bara ett par mil från Alicante i La Marina.

2010-03-25 @ 09:43:07
Postat av: Zin

Det var underbart där, måste tillbaka. "we have to go back" (LOST) mehehehe :)

2010-03-25 @ 21:13:00
URL: http://newzin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0