Nu var det slut på det roliga och början på det roliga

Hej!

Det har varit en händelserik vecka och jag har inte haft tid eller ork att blogga någonting, men de här söndagarna är då allt bra dom. Man hinner med så mycket!

I måndags var det dags för studentbalen, the Prom Night som jag beslutat att gå på trots att jag inte dricker alkohol, dansar eller trivs i finkläder. Det händer en gång i livet och då får man faktiskt se till att vara där och njuta av ögonblicket. Alla var finklädda och det var mycket trevligt att få se alla så glada och samlade.
Jag gick på balen med Janina Moilanen, den bästa av de bästa på vår skola och så lyckades man knipa den karamellen. Det var kul och roligt :) Vi fick lite champagne (jag: cider) och en stor 3-rätters med diverse läckerheter. Oxfilén med potatisgratängen var fenomenal.
Jag dansade en gång också. Måste säga att jag överraskade mig själv där!På onsdagen var det då dags för studenten, en milstolpe i mångas liv och något man aldrig glömmer. Vaknade tidigt tidigt på morgonen eftersom det vankades champagnefrukost inne i stan. Vädret var toppen, inte ett moln på himlen. På med kostymen och studentmössan i påsen, sen bar det iväg till ett rikligt dukat buffébord.

Smaskeliblask så var man i skolan för sista gången som elev. Vi hade en liten tillställning med lärarna, mer mat och mer bubbel. Vi skrev i varandras studentmössor och det var klurigt att komma på något värdigt att skriva till alla människor, men det gick an. Sen i aulan fick jag två stipendier - yey! Det var roligt och showen var riktigt kul, men sen fick jag en riktig depp där ett tag när allt kändes skit. Jag kommer verkligen sakna skolan, kamraterna, ämnena, lärarna, atmosfären. Känskan av att dyka upp först av alla i den enorma byggnaden halv åtta på efter en rask promenad i morgonkylan. Det är tungt för mig att lämna, oavsett vad alla andra säger!Studentfesten som följde var inte så kul :P Mina två bästaste klasskompisar var inte där, det var fullpackat och alla dansade 99% av tiden, säkert allt det som var meningen, men det var inget för mig. Drog hem tidigt så jag skulle vara pigg till jobbintervjun dagen därpå.... som gick bra :) Får provanställning nästa vecka. Känns på förhand som ett kanonjobb, men har inte jobbat förut och är lite nervös. Får se hur det går. Annars är det bara att hoppa av och njuta av sommaren :) Min framtid är öppen, inte låst!

Finns så mycket jag vill skriva, men det kommer inte ut. Detta inlägget får bli såhär. Okomplett

Ciao

Sommaren

Hej!

Har fått lite mer tid över på sistone och har tänkt mycket på i sommar. Vad jag vill ska hända, vad jag vet ska hända och vad som borde hända. Tänkte skapa mig en liten överblick här och ni får gärna hänga med om ni vill!

Först och främst hoppas jag fortfarande på att jag ska få ett sommarjobb. Har dock inte fått svar av någon jag skickat ut än, mer än Liseberg då som sade nej tack för ett bra tag sedan. Ska göra en ansträngning i helgen och försöka få iväg några till, söker i princip allt - vill ha erfarenhet av att jobba och även då lite pengar inför höstens studier, men också för resor.


London -08 Helt fantastiskt :)

Resor =) Låter så härligt. Men ack så svårt det är att komma iväg utan pengar och planering! Först och främst ser det ut som att en spanjor som vi lärde känna i Alicante, Iván, vill att vi ska komma ner dit och bo hos honom i sommar, tid ej bestämd. Det vore kul, men det är svårt att organisera hela gruppen och klimatet är kanske lite för varmt för mig. Dock är det rätt billigt 1600 t/r och så får man chansen att lära sig spanska! :D

Sen har jag en tysk brevkompis som vill att jag ska hälsa på henne i Hamburg i Tyskland någon vecka. Jag gillar ju tyska och det vore ett dunderkap att få åka dit och bo gratis och lära mig språket och även få chansen att se hur tyskarna lever och så! Dock är det säkert tre tusen dit och tillbaka och jag känner henne inte så väl. Vi får väl se!

Sedan har jag lite planer på att göra en egen resa, lifta, cykla, ta mig fram på lite olika sätt. Kanske inte så långt men ändå Europa :) Spännande och riktigt roligt skulle det nog vara, kan ju utföras rätt spontant så länge man tar sig till Danmark så kommer man nog vidare sen. Men har ingen utrustning än och vet verkligen inte om jag vågar. Någon gång ska jag ge mig ut helt ensam, själv, ett längre tag. Fått inspiration till detta i över ett år nu av vår fantastiske religionslärare.Gävle och min släkt tänker jag besöka, det är ett måste. Får jag dessutom inget sommarjobb lär det bli en lite längre period. Alltid kul där och det hör sommaren till! Andreas vill jag gärna göra någonting med också, men det är bara på tankestadiet. En weekend kanske man kan hitta på något iaf, har ju haft mindre tid än någonsin att träffas i år tack vara det extrema skoltrycket som varit.

Sist, men inte minst, och absolut troligast är att jag själv drar ut i skogen här i GBG-området några gånger. Kanske övernattar ute i skogen. Har önskat mig en cykel i födelsedags/studentpresent iaf så får vi se om det går vägen. Har två klasskamrater som också vill ut i skogen, så vi hittar nog på något.
Övningskörning och körkortsteori kommer att åtminstone börja under sommaren.Där har ni mina planer, vill ni dra med mig på något är det bara att fråga :)

Ciao

Kontraster

Hej och god helg på er alla!

Såg just en man på TV vinna 3 miljoner, eller tja snarare 10000 per månad i 25 år, samtidigt som jag läser en artikel om barn i Indien som tvingas äta lera och kisel för att klara sig. Ser Facebook översvämmas av meddelanden av folk som reser till Tjeckien, Köpenhamn, Polen och Italien nu såhär fint innan studenten, medan tusentals aldrig kommit någonvart, en stor andel av världens befolkning lämnar faktiskt aldrig sitt eget land! Jag tänker inte fördjupa mig mer i det nu, bara konstaterar.Själv så gör det mig inte så mycket att vi inte kom iväg på en klassresa när allt kommer omkring. Vi kommer ha trevligt här i Göteborg istället. Det finns mycket man kan göra för 5000 kronor! Själv vill jag däremot resa någonstans, utomlands. Helst själv, men får se om det blir så, gillar att resa med andra för mycket för det tror jag. Fick inga stipendier på mina betyg och de sommarjobb jag sökte redan i februari har jag inte fått svar på. Men jag ger inte upp hoppet. Har anmält mig på 7eleven runt om i stan och nu ikväll ska jag skriva ansökan om att jobba för Läkare Utan Gränser, samt WSPA som arbetar med djurens rätt. Verkade perfekt för mig, man jobbar ute bland människor, utomhus och med frågor som är viktiga. Dessutom får man gratis intressant utbildning och ändå en rätt hyfsad lön. Räcker för att ta mig utomlands en vecka iallafall :) Får hoppas att det går vägen!

Sist men inte minst närmar sig slutet. Bara en riktig skolvecka kvar sen är det dags för balen, studenten och studentfesten, sen är det adjö till gymnasielivet. Ser fram emot det, kommer sakna det. Tiden har gått fort

Ciao


Vad är det som händer?

Ja det kan man då fråga sig! "Inte mycket" brukar folk svara, men det kan verkligen inte jag göra. Har sjukt mycket nu och det får bloggen faktiskt bli lite lidande för. Jag hinner verkligen inte uppdatera så risken är stor att det blir lite längre tid mellan inläggen ett tag framöver. Men från och med nu kan jag lova att det inte kommer några fler "Gud vad mycket jag har att göra"-inlägg iallafall!

I veckan har jag trevligt nog gjort klart sista geografiarbetet, haft sista muntliga provet i filosofin, gjort klart projektarbetet, lämnat in mina två allra sista uppgifter i svenskan. Schemat börjar tömmas lite granna åtminstone och det är så skönt, riktigt skönt till och med!Är mitt uppe i min tyskatentamen i steg 3. Har inte gått på en enda lektion, men känner ändå att jag hänger med hyfsat, fast ibland saknar man lärarhandledning. Första provet gjorde jag i fredags. Tre delar kvar nu, varav en nästa vecka. Sedan har jag extra lång helg att plugga på de andra två. Är lite kruxigt och jobbigt, men det är väl värt det. Allt som har med tyska att göra på högskolan kräver steg 3 så det är skönt att slippa läsa upp det. Och språkkunskaper sitter aldrig fel!

Håller på med lite dikter och ett tal till avslutningen (Fast det blir nog inte av, har för lite tid. Tar det nog på den lite "ledigare" studentmiddagen eller nåt istället). Inga av dikterna är klara än heller, men planerna är goda iallafall!
Tar studenten den 26 maj förresten :)

Hoppas ni har det bra allesammans iallafall!

Ciao

Alkohol

Jag får ofta frågor om alkohol och mest handlar de då om varför jag har säger nej till denna rusframkallande kolförening. Nu tänkte jag lugnt och metodiskt gå igenom hur det kan komma sig att jag gjort mitt val.

Låt mig börja med att säga att jag absolut inte hatar alkohol och jag är inte heller en aktiv motståndare till drycken på något sätt. Det är så fel man kan ha.
Jag har gjort mitt eget val och respekterar andras att dricka alkohol, så länge man inte skadar någon till följd. Precis samma inställning som jag har till allting annat.Det finns tre typer av alkoholdrickande. Den första, och vad jag vet även den största, gruppen är de jag kallar lugna drickarna. De dricker till och från, även någon vardag då och då, men i små till måttliga mängder. Ibland är det för att stressa av, ibland är det till en god middag, ibland bara för att få till en trevlig stämning till kvällen. På tillfällen kan det även bli lite mer, men man ser ändå till att det inte blir alldeles för mycket. Dessa personer fattar bra beslut även med alkohol i blodet och har förnuft nog att veta sin egen gräns. Det finns ingen anledning att vara emot och ogilla dessa personer över huvud taget.

Därefter har vi de sämre drickarna. Dryckesvanorna är olika och det finns inget som stämmer in på alla, men det som karaktäriserar denna kategori är bristen på vett och kontroll. Antingen dricker man extremt mycket vid ett och samma tillfälle. Anledningen kan vara att man ska "ha så jävla kul", "festa till max" och "leva i nuet". Detta slutar ofta i spyor, minnesluckor och dåliga ageranden. För mig är detta lugnt, men själv ser jag inte någon som helst vits med det.

Vad som inte är lugnt däremot är de som dricker, och nu behöver det inte vara några kolossala mängder alls, och som sedan skadar sig själva eller andra. De kan köra onyktra och riskera liv, bli våldsamma och misshandla folk eller vara störiga och jobbiga i allmänhet. Där gör de enligt mig ett stort misstag, när de tar sig friheten att påverka andra negativt utan deras medgivande. Vad som är ännu värre är, är att de gör om samma sak igen.
Oansvarsfullt och korkat

I dessa Valborgstider tänker jag främst på de 40% av alla ungdomar som ger sig ut med syftet på att bli "redigt fulla". Ungdomar som senare hamnar både i fylleceller och på löpsedlar. Tiotals super sig medvetslösa, en 15-årig pojke misshandlas, rattfyllerister fångas, fester spårar ur totalt och våldtäkter och annat hemskt sker. Listan kan göras lång. Det är den här trenden, som faktiskt är på uppåtgående, samt deras inställning till alkohol som ibland gör mig riktigt förbannad.

Men min motivering, den har ni hittills inte fått höra
Förutom de många sup-dig-sönder-och-samman-traditioner vi har, såsom midsommar, valborg och andra liknande tillställningar (som annars är väldigt trevliga) finns det även några andra anledningar till mitt val som icke-drickare.

För det första vill jag inta ta till någon yttre hjälp för mina egna svårigheter. Enda sättet att klara något svårt på lång sikt är att lösa det på egen hand, utan hjälp. Först då blir problemet grundligt löst och inte framskjutet eller utbytt mot ett annat. Därför är det för mig ingen vits i att använda alkohol för att må bättre, få mod till att göra grejer, för att slappna av eller för att glömma problem.

Sedan finns det även följder av att dricka alkohol jag inte gillar. Att minska kontrollen över mig själv för något tillfälligt är något jag inte frivilligt utsätter mig för. Det är avsevärt mycket värre för mig att beröva mig min kontroll, än vad det blir bättre av att få ett rus.

"Varför inte ens testa?" säger många. Jag säger: "Varför testa?" Bara för att någonting är så vanligt förekommande betyder det inte att det är rätt för alla. Det finns inte en chans att vi kan testa allting, så vi kommer alltid få välja vad vi tycker är viktigt helt enkelt. Jag tycker inte alkohol är viktigt, låt mig då själv göra valet att inte prova den där ölen, smutta på det där vinet eller smaka den där drinken.

Faktum är att varje förfrågan, varje inbjudan och varje övertalningsförsök ger mig en egen alldeles speciell ruseffekt. Jag känner mig stolt över mitt val, jag mår bra av min vilja och jag är glad över att gå min egen väg - den känslan är genuint god, kommer inifrån och kostar inte ett öre!RSS 2.0