En uppdatering

Oj jösses vad fort tiden går! Det har redan varit första advent och imorgon är det första december och sen är det inte långt kvar till julafton. Man får allt se till att handla julklappar snart, annars åker man dit och måste handla i ruschen :PMen när ska man ha tid? :D Går upp halv sju på morgonen och när morgondagen är förberedd är klockan åtta-nio på kvällen. Ja det blir till att dra in en fredag eller lördag. Förhoppningsvis har de någon gemensan julvecka i stan när det även är öppet på söndagen!

Anledningen till att jag inte har tiden jag hade förut är att jag i princip blivit anställd fram till jullovet ^_^ Läraren som jag vickar för verkar inte alls må bra och kommer troligtvis inte tillbaka på ett bra tag. Så nu blir det matte och NO med sjuor och nior fram till den 21 december.
Riktigt skojigt för min del, kommer antaligen att få göra mitt eget prov med niorna också!

Mitt skrivande går just nu INTE framåt. Har för mycket att göra för att orka med det... Får fortsätta på lovet sen

Ha de gött!

Ciao

Lite glädje

Då sitter man här och har druckit en energidryck och är helt hyper eftersom man inte direkt dricker dem varje månad... sicken effekt de rackarna har alltså.

Jag har dragit slutsatsen av att jag älskar min gamla klass EU3A extremt mycket. Den klassen har sjukt många gemensamma minnen, haha. I dag var det ett halvår sedan vi tog studenten (det har gått extremt fort) och på detta jubileum lyckades vi samla ihop en hel del från den forna klassen.
Det var varmt, ljust och mysigt och vi satt alla vid samma plats och samtalade i några timmar och drack gott. Helt sjukt vad många olika vägar vi gett oss ut på på den här korta tiden.Det jag tänkte komma till var att man fick berättat lite om vad man själv sysslar med och då plötsligt slog det mig:

Jag är stolt (om jag ska dra till med de fina berömmen). Stolt över att kunna säga att jag gör något jag tycker är intressant, lärorikt, roligt, utmanande och helt underbart. Jag har ett jobb som handlar om att lära människor, ge dem kunskaper de kommer ha nytta av i framtida liv. Jag är visserligen vikarie, men det skiter både jag och eleverna i =)

Idag fick jag höra något som jag alltid kommer bära med mig.
En klassföreståndare kom fram till mig och berättade att en grupp elever kommit fram och frågat henne om mig. Då berättade hon att jag inte hade någon lärarutbildning över huvud taget och att det inte alls var säkert att de skulle ha mig nästa vecka. Då hade de blivit förvånade och sagt till henne:
"Åh nej! Vi vill inte ha tillbaka våran gamla lärare. Jonas förklarar för oss så att vi förstår och han är rolig att ha som lärare. På dagens lektion var alla tysta och lyssnade, det har vi inte gjort på hela veckan".

Det kanske är svårt att förstå för de som läser exakt hur det fick mig att känna mig, men det var något alldeles speciellt att få höra det där!

För övrigt testade jag att gå en promenad in djupt i den snötäckta skogen, bort från allt ljus och in i det totala mörkret, med endast snön och månen som lyste upp. Jag har aldrig varit med om något så kusligt, men samtidigt så oerhört vackert och mystiskt. Prova det om ni har tid någon dag!Ciao

Tiden flyger fram

Nu är det snart bara en månad till julafton! Vet inte riktigt var eller hur jag ska fira den än, men jag älskar julen ändå. Go stämning och toppenmat! :D

Redan hunnit handla en del julklappar och tillverkat några själv i träslöjden också. Vi får se var allt detta ska sluta någonstans. Av säkerhetsskäl skriver jag inte här vad jag gjort för något, men ni får bilder sen. Den 25e december :P
Hade bildlektioner i måndags, annars har det varit en soft vecka utan någonting mer. Det ryktas om en kommande enveckasledighet hos en lärare framöver, man kan ju hoppas!

Träffade två Frölundaspelare förra veckan. Det var skoj och roligt, desto sämre går det får laget... :P
Och såklart har man tjuvstartat och druckit julmust allaredan, men bara några centiliter!

Snart klar med mitt tredje kapitel på boken och nu börjar det strax hända riktiga grejer!

Ciao

Frozen raindrops falling on my head

Nu är det dags att sova, men med tonerna av Loch Lomond i öronen och snön utanför fönstret blev jag inspirerad att skriva en liten snutt. Har blivit så mycket på min bok att jag nästan glömt av bloggen, men nu blev den prioriterad :PAvslutade min sejour som träslöjdslärare igår. Det är oerhört sorgligt, jag har haft en fin tid där. Ska tillbaka imorgon bitti och lämna in närvarorapporterna. Nu är det bara att vänta på nya uppdrag. Verkade som om något kunde vara tillgängligt nästa måndag iaf, då skulle någon iväg på möte. Vi får väl se. Har iallafall fått in en fot nu =)

Har bestämt mig för att tillverka majoriteten av julklapparna i år. Får se hur det går med det. Man har ju iallafall något att göra i så fall. I de allra flesta fall gillar folk faktiskt personliga saker som det finns någon tanke bakom.

Kukade på en väldigt bra film i söndags, Road to Terabithia (2007), för er som har Voddler är den gratis. Se den! Den berör på ett äkta sätt. Främst för att den tar upp många problem ur barns och synvinkel. Samtidigt hyllar filmen FANTASIN som vi alla har! =)

Annars längtar jag till Harry Potter-premiären och efter de ljuvligt doftande saffransfyllda lussekatterna.

Ciao

RSS 2.0