En samling tankar

Nu är det bara att konstatera att hösten är här. Färgade löv ligger på marken, vinden blåser kall och hård. Dimman förekommer allt oftare. Det regnar nästan hela tiden. Jag gillar inte regn, men resten av hösten tycker jag om.

Förra veckan träffade jag två gamla klasskamrater vid två olika tillfällen. Först Marica på Burgården. Jag var där för att träffa Susanne, min gamla tysklärarinna. Skulle få låna några tyska böcker, så jag har något att göra nu i höst om inget annat blir av. Det var kul att få komma dit igen och se hur de hade det. Träffade även på Bosse, religionsläraren och filosofen :P
Men det var i princip det enda som fick mig att längta tillbaka. Det var inte samma elever, inte samma personal i bamba, biblioteket eller i lärarkåren. Det kändes faktiskt inte som min skola längre, vilket är skönt. Jag känner att blivit av med lite av den tillgivenhet jag kände till skolan förut. Lättare att gå vidare nu.
När jag ändå var där och träffade Marica hjälpte jag till med några matematikuppgifter och det slog mig att en stor del av vår kunskap är en fäskvara. Jag hade säkert glömt bort hälften av vad jag lärde mig förra året! Nåväl, jag minns det viktigaste iallafall.

En annan dag träffade jag Erik i stan, vi gick runt i femmanhuset och jag handlade en födelsedagspresent och en penna med många olika färger i (till min anteckningsbok). Sedan fick vi ett infall och åkte upp till Götaplatsen och gick på Konstmuséet, härligt att det är gratis upp till 25 år :) Det var en ny utställning med modern konst som var oerhört sjuk och bisarr. Man kan fråga sig vad folk tänker med när de gör konst av barbiedockors avdragna armar...
I vilket fall fanns en del intressant också, som en termos inuti en bit sten. Så som konstnären tänkte sig att folk i en avlägsen framtid kommer att hitta fossil från vår tid. Kul!
Sedan såg vi på de gamla vanliga vanliga tavlorna som jag tycker är väldigt fina och i bra skick. Det fanns nu även en äkta Rembrandt, det ni! Riddaren med falken hette den och stod inglasad som självaste Mona Lisa!


Karl XII:s likfärd - en av mina favoriter här i Göteborg

För övrigt har jag börjat läsa och skriva en hel del igen vilket jag tycker är skoj. MEN, det är dags att börja kolla in vårens kurser nu, sista ansökningsdag är faktiskt om mindre än tre veckor. Den här gången tar jag någonting jag vet är kul, roligt och intressant.

Ciao

Kommentarer
Postat av: janina

:) Vad roligt att få träffa gamla skolkamrater! :)Man börjar ju undra ibland vad som får defineras som konst ... Finns en del helt sjuka konstverk haha

2010-09-27 @ 21:13:12
URL: http://janinapina.blogg.se/
Postat av: Louise

spännande med ny utbildning i vår då :-) Håller tummarna att du hittar nåt som känns rätt denna gång.

2010-09-29 @ 08:43:06
Postat av: Madde

Det går väl sådär med skolan, blir att allt annat kommer före. Men jag försöker hitta tid för den. Hur är allt med dig då? Kram

2010-10-01 @ 05:36:06
URL: http://manziiie.blogg.se/
Postat av: amanda dagens blogg tävling ♥

va gärna md i dagens blogg :)

2010-10-01 @ 06:40:04
URL: http://amoriito.blogg.se/
Postat av: Carro

Du får skicka kapitlet till mig :)

2010-10-03 @ 15:16:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0