Panik, oro, ångest och hela köret

Det känns inte bra just nu. Har bara gått de första två dagarna i och för sig, men har inte världens bästa känsla, milt uttryckt. Programmet har visat sig skilja sig bra mycket från det intryck jag fått från de 250 ord på internet om det innan. Dessutom är det en stor klass på 67 elever med många grupperingar redan nu vilket jag inte gillar.
Till råga på allt har jag nu börjat tvivla på att det verkligen är rätt program jag går på. När allt kommer omkring är 3 år väldigt lång tid och är det inte något man verkligen känner, ja då kan man ju såklart börja fundera. Kanske var det stressen i våras när man inte riktigt fick bra tid över att fundera. Kanske så är det mitt stora problem att jag inte vet ens en gång vad jag vill bli för något? Jag har ju noll koll vad jag ska bli, har ingen superdröm eller förhoppning.
Så kanske vill jag hoppa av.

Men vad finns då i vakumet som uppstår? Det är några månader och det hinner man knappast hitta jobb på i Göteborg. Vill nämligen läsa någon kurs åtminstone i vår isåfall. Och det där vakumet är inte heller riktigt bra att bara sitta och rulla tummarna i. Då är risken att jag blir helt slö och inte studerar vidare alls, eller nåt sånt. Dessutom drar jag isåfall mer pengar än jag får in och det är inget som är positivt.
Kanske är det ändå bäst att gå kvar?

Det kan ju bli bättre, men att lägga ut tusenlappar på litteratur och till det mycket tid, på en grej man inte känner helhjärtat för. Och gå det i tre år? Det är inte lätt det heller. Just nu har jag ännu inte köpt litteratur och jag är relativt fri från band till programmet och så, det vore idealistiskt att bryta nu om någon gång. SYOn vore guld att prata med, men finns itne tillgänglig på ett tag.
Resonemanget går bara i cirklar och jag vet verkligen inte vad jag ska göra.

Det skapar ÅNGEST, på riktigt. Mår sämre än jag någonsin kan minnas. Tänker på det konstant, får ingen ro och kan inte slappna av ens en stund. Det är ett tufft val och mycket som kunnat gjorts för att förhindra det. Men misstagen är gjorda och problemet kvarstår.

Tog mig flera timmar att komma fram till att det är bäst att sova på saken, gå morgondagen och tänka mer över helgen. På måndag kan jag prata med SYOn. Men sen måste jag fatta beslut snabbt, för litteraturen kommer behövas snarast.
Att det tog så lång tid att tänka är verkligen ett tecken på att allt inte står rätt till innanför pannbenet just nu. Oro, förvirring, hopplöshet, you name it. Sjuk situation som uppstått. Hoppas på den bästa lösningen, men för en gångs skull litar jag inte ett dugg på mig själv.

Kommentarer
Postat av: Louise

tänk efter under helgen och följ hjärtat, är du osäker kan du läsa referens exen av litteraturen på biblioteket så länge (om sådana finns?) = inte behöva köpa böckerna.

då spelar det ingen roll om du hoppar av om en månad osv.

Men följ hjärtat!

2010-09-04 @ 09:55:06
Postat av: Carro

jag kände likadant när jag började, gick 3 och ett halvt år och är fortfarande inte helt 100% på att jag gjort rätt ^^ men jag hade sånt sug av att flytta hemifrån så var tvungen att plugga nåt, för jobb kunde jag inte få... jag trivs ändå med min situation just nu. Kan alltid ändra karriär senare, fast då ökar ju studieskulden förstås.. det kan vara bra att läsa en termin, för kurserna kan du säkert tillgodoräkna dig på andra program med. Men sen kanske du borde ta en termins uppehåll också, jag vet inte. Kanske lika bra att sluta nu ändå.. men det är svårt när man inte vet vad man vill göra. Kanske du ska sluta och satsa på att ta körkort först :) alltid något, och söka ströjobb.

2010-09-04 @ 12:26:52
Postat av: Gun-Britt

Hej Jonas! jag förstår att du känner dig som du gör, men det kanske lättar när du har pratat med syon, det kan ju bli så att det känns bättre efter ett tag i skolan, men annars är det ju bättre att sluta.Kram

2010-09-05 @ 13:25:38
Postat av: Madde

Gör inga drastiska beslut. Tänk på det, prata med syon och sen gör du det som känns bäst för dig.

Hoppas att det löser sig!

Kram

2010-09-05 @ 14:40:23
URL: http://manziiie.blogg
Postat av: Janina

Säger också att du borde prata med SYON :) Men sen såklart känns det fortfarande inte rätt efter att du pratat så kanske du borde tänka på att hoppa av. Hoppas allt löser sig :)

2010-09-05 @ 21:10:30
URL: http://janinapina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0