En fundering

Hej!

Första inlägget från iPhonen här så ni får ha överseende :) Kan börja med att säga att tentaveckan nu är över, nu har jag tid till lite ro. Kändes som att det gick bra. Belönade mig med en tvåmilare i Vättlefjäll som tog nästan tre timmar. Var skönt att välkomna våren på riktigt :)

Funderingen som jag hintar om i rubriken är något jag tänkt på väldigt länge nu. Den handlar om hur jobbigt det är när man pratar i grupp, och då menar jag inte scenskräck utan i alla sammanhang där man är flera stycken och måste prioritera samtalspartners. Jag mår nästan lite dåligt när jag bara kan prata med några åt gången; det spelar ingen roll om det är på ett dop, en middag, en fest eller i skolan. Jag vill prata med alla, ha kvalitetstid och kunna ha fokus en och en. Men det går aldrig. Man siktar alltid in sig på någon som får mer tid och alla andra som man också gillar får dela på resten tråkigt nog. Tror heller inte att det ens är möjligt att nå vad jag vill i dessa sammanhang. Det är praktiskt omöjligt. Det är i sammanhangets natur att prioritera, men ytterst tråkigt.

Nu är det bestämt att det blir Gävle i påsk om vi håller oss friska. Går inte att beskriva hur mycket jag ser fram emot att komma upp just nu!

Ha en trevlig helg!
Ciao


Nu är jag gladare

Hej!

Nu har jag just haft de två första tentorna den här veckan, och det kändes bra. Kommer nog allt bli godkänd på dem båda!
Mina första plantor (tomat och timjan) har tittat upp, vilket ger mig en hel del glädje. Ska bli gott att plocka dem sen :) MumsBiljetterna till Brighton är till sist helt bokade. Det blev ett dyrt kalas, nu är jag luspank ett tag framöver, men det är fixat iallafall :)
Verkar som att mamma får semester med, så nu väntar jag bara på beskedet så man kan förbereda sig på att åka upp till Gävle. Saknat att vara där väldigt mycket! Vet redan nu att nya äventyr väntar ^_^

Så det känns bättre nu än vid förra inlägget! Nu blir det en kväll av lugn (då hjärnan är utbränd) och sen imorrn är det dag att ta tjuren vid hornen och fixa till hemtentan!

Ciao

Att jag ens har tid att blogga

Hej!

Det här blir ett kort inlägg, för saken är den att jag är i tidsnöd just nu och det är mycket stressigt!
Nästa vecka är det vårens första tentavecka. Allt börjar med två tentor som täcker in hela måndagen från morgon till sen eftermiddag, sedan går det vidare till den största tentan, grammatiken, på torsdagen. Över allt detta, med början imorrn, har vi en hemtentamen. Samtidigt är det mycket som händer runtikring med.
Men ska börja redan imorgon med hemtentan så kommer det nog kännas bättre sen.
Hatar min hjärna dock. När den blir stressad så kör den verkligen ner sig i botten. Trött, hängig, lite grinig, och med total avsaknad av koncentration när man som mest behöver den. Känner igen symptomen iaf, så det är bara att jobba på. Kommer kännas bättre efter måndag iaf, då är hälften avklarat!I övrigt har jag lagt beslag på en iPhone, vilket inleder en ny, spännande teknikperiod i mitt liv. Har bara kommit igång lite smått än. Men på fredag sätter abonnemanget igång och då ska jag utforska nätet och appar lite mer. Wordfeud har jag blivit rekommenderad, men tar gärna fler förslag! Skönt att ha spotify på mobilen iaf, och en bra kamera som fungerar :)

Längtar efter lite ledighet nu, efter lite tid till att göra ingenting! Eller iaf göra bara sånt man gillar! Längtar till Gävle! Hoppas vi får möjlighet att åka upp i påsk :)

Tack alla goda människor som ger mig energi! Jag strävar alltid efter att ge er den tillbaka!
Som Ranelid säger: Glöm nu inte det!

Ciao

Tiden går, minnen består

Hej där!

Nu har det gått ett bra tag sedan jag bloggade sist. Minns inte ens när det var. Har givetvis hänt en hel del sedan dess som jag hade kunnat skriva om, men har inte alls haft motivationen för det. Förrän nu då, även om det mer är att skriva för att få skrivet nåt, snarare än för nöjets skull :P Hoppas att det inte varit för långtråkigt för er andra ^_^

Livet tuffar på i sitt vanliga tempo. Har kännt mig sjuk till och från i över en månad typ, och när det väl gick över så svullnade tandköttet upp ordentligt kring ena visdomstanden. Kanske har det börjat släppa nu dock, vi får se hur det utvecklar sig. Ger det två dagar till, blir det ingen märkbar förbättring så får jag ta mig till tandläkaren då. Kan som tur är äta och ha munnen stängd utan problem :)
Annars händer det inte så mycket. Pluggandet går bra tror jag, vi har en tentavecka v. 12 som får avgöra om jag har rätt eller inte. Men känns inte som att det ska vara alltför komplicerat!
Skriver annars rätt mycket just nu, det enda som jag känner har gått riktigt framåt den senaste tiden. Kommit fram till 29 färdiga kapitel nu och det är 3-4 stycken kvar. Sen börjar en lång omarbetningsprocess, men ändå. Snart klar med första genomskrivningen. Blivit några sidor sedan augusti 2010 ^_^Känns dock som om jag ahr ett litet tomrum inom mig. Jag vill göra något roligt, något betydelsefullt, något att se fram emot, och det har jag inte för tillfället. I höstas var det åtminstone någon sak varje månad och jag antar att det är det jag jämför med fortfarande. Sen är det många av mina nya vänner som hoppat av universitetet, vilket är ledsamt. Precis när man börjar känna dem så är det hejdå. Senast i raden var min VFU-partner som droppade av och det känns trist att ha 4 års praktik helt ensam på skolan. Fast ändå ser jag fram emot praktiken på andra sätt. Men några månader tills dit ^_^
Förhoppningsvis kommer det hända lite saker, att man får skapat lite minnen här i vår och sommar. Känner att jag behöver ha lite sånt. Även om jag har svårt att tro att något skulle kunna slå allt som hände 2011. Jag håller tummarna och hoppas ni som läser vill hitta på lite saker när möjligheten finns. Är mycket kul man kan göra ihop :)

Så finns det ju såklart en sak som jag faktiskt ser fram emot, och där mitt hopp ligger samlat för stunden - Brighton. Med fantastiska vänner från universitetet dessutom! De två sista veckorna i april bär det av till denna stad vid Engelska Kanalen. Över min födelsedag och allt :P Är utomlandsförslagd utbildning som skolan anordnar, med besök på skolor, möten med lite olika institutioner i England, samt ett projektarbete som vi gör. Några utflykter kommer det också att bli, även om vi inte fått ett schema än. Får uppdatera er när jag vet mer!

Ha det riktigt bra nu
Snart kommer våren!RSS 2.0