Del 2 av 2 - Ett decennium ska börja

Nu har ni fått veta lite bakgrundfakta, lite information om mitt liv hittils. Visst är det kul att titta tillbaka, se vad som hänt, vilka val man gjort, vilka fel man gjort (brygghoppsstukningen i Gävle!), eller framförallt, det man gjort rätt! Fast allt där där har redan hänt, det är passé och går inte att påverka över huvud taget.

Något som kommer att ske, och som går att påverka, är framtiden. Denna sak som är oviss ända fram tills den blir verklighet, för att sedan för alltid försvinna bort i tiden. Hur det än är med den saken måste man ändå få drömma om en framtid, planera den, samt göra upp planer och mål - utan mål blir det mesta tråkigt, och framtiden vill vi ju ska vara rolig! =)


Framtiden av Antonio Riveras

Vad kommer då hända mig nästa decennium? Vad tror jag själv, hur kommer det att gå?
För det första börjar och slutför jag nog min utbildning, alltså blir jag utbildad till något! =) Förhoppningsvis får jag även mitt första jobb under dessa år om allt går som det ska. Kul - det ser jag fram emot! Vad det kommer att vara för yrke har jag däremot ingen aning om :P
Som tur är vet jag iallafall vad jag gillar; språk, naturen, psykologi, resor, äventyr och "främmande" kulturer - det finns en hel del. Ska försöka förverkliga och ta tillvara på så många som möjligt av intressena nästkommande 10 år och hoppas samtidigt det är något eller några av de här sakerna jag kommer jobba med.

När det gäller boendet vet jag faktiskt inte. Det kan mycket väl hända att jag stannar här i Sverige decenniet ut och det är ingen fy skam det, Sverige är ett riktigt bra land! De svenska universiteten kostar gratis att gå på och har riktigt bra utbildningar, och det är ju bra eftersom jag lär spendera några år där!
Fast som sagt, jag vill utomlands och dyker det upp en tillräckligt bra möjlighet eller erbjudande så kommer jag att ta chansen och då vet jag inte när jag kommer tillbaka ;-)


"I want to see mountains again, mountains Gandalf!"

På den personliga fronten hoppas jag först och främst att jag om tio år kommer sitta här och vara glad över att jag har kvar alla mina kompisar från gymnasiet. De har betytt och kommer betyda mycket för mig och jag hoppas att jag betyder något för dem med, även om 100 år =D
Precis samma sak kan jag säga om min familj och släkt, oerhört viktiga! Svårt att motivera, det bara är så, lika bra känsla varje gång man är runt er, den släpper man inte så lätt. Hoppas ni inte släpper mig heller, låter mig driva bort mycket längre ifrån än jag redan är ;)
Andreas, under 10-talet kommer vi att nå 20 års erfarenhet of each other. Hoppas på en strålande framtid för både dig och för mig, vad som än händer!


Ett hjärta till alla, även de som inte läser min blogg!

Önskelista 2010-1019 (Utan inbördes ordning)
- Resa till Nya Zeeland, Kina, Island eller USA
- Hitta en utbildning/jobb jag älskar
- Ja den där kärleken, den önskar jag mig också
- Att Mayaindianerna räknat fel, att världen blir sams och att jorden börjar må bra igen

Mina nyårslöften 2010-2019
- Vara ärlig mot mig själv
- Hålla mina löften
- Lära mig att känna empati och göra mer för andra

Gott Nytt 2010
Önskar Jonas Hjert


Del 1 av 2 - Ett decennium har gått

Ja nu sitter man här och dricker vaniljte i december 2009. Ett 00-tal (Säger man så?) går mot sitt absoluta slut. Det har alltså gått tio är sedan millenieskiftet. Nu när man ser tillbaka har tiden gått förvånansvärt fort, visst dagarna, månaderna och åren kanske inte känns som om de har gått fort. Men 10 år har bara flugit förbi känns det ändå som. Jag skippar att analysera 2009 som man brukar, utan tar de senaste 10 åren allesammans istället!


Stolt Jonas år 2001 och en engagerad Jonas år 2009

Ja under 00-talet har jag alltså levt största delen av mitt liv och det är härifrån jag har flest minnen och det mesta i mitt liv faktiskt har hänt - Iallafall de saker som jag anser vara betydelsefulla och minnesvärda idag. I världen är det till exempel 9/11-attackerna, tsunamikatastrofen och alla dessa krig, men också bra saker som Obama som president, ökat miljöengagemang och bättre samarbete mellan länder.När det gäller mig själv måste jag ändå säga att det överlag varit ett bra decennium, även om jag inte direkt kunnat jämföra det så mycket med det förra, eftersom jag inte minns så mycket av det. Alla kompisar jag har nu, utom några få, träffade jag och lärde känna, jag började bli mer aktiv och välja bort stillasittande och det har gett resultat. Samtidigt har en del nära och kära ryckts bort, en del vänner försvunnit, livet har varit rätt jobbigt emellanåt här hemma, men sett till det stora hela har dessa 10 år varit bra, lärorika och gjort gott för mig. Framförallt då, alla nya vänner jag fått och de gamla jag behållt med (att du/ni orkar) har varit superviktigt och glädjande med detta decenniet - tack! Även släkten måste jag tacka - även om vi sällan ses är det så skönt att ha er där ute, tusen tack!

Tänkte avsluta med ett par listor, eftersom jag gillar dem så mycket. Nu kanske ni får lära er nåt nytt om mig =)

Decenniets
Bästa filmer:
1. Gladiator
2. Sagan om Ringen-trilogin
3. Pirates of the Carribbean-triloginBästa böcker:
1. Harry Potter-böckerna av J.K. Rowling
2. Änglar och Demoner av Dan Brown
3. Krigarhjärta av Henrik LarssonBästa låt: Feel - Robbie Williams
Främsta artist(duo): Mika
Bästa TV-serie: Farmen
Bästa skådespelare: Johnny Depp
Mest spelade spel: World of Warcraft
Bästa år: 2009
Bästa läraren: Richard Boman (Var tvungen att ha med honom någonstans)
Bäst använda saker: Min dator, mitt keyboard och min hjärna
Sämst använda saker: Min tid, min vinterjacka och mitt hjärta
Bästa val: Att börja på Burgårdens Utbildningscentrum
Näst bästa val: Att skaffa långt hår


Utmärkt skådespelare

Tja som ni märker rann det där ut i sanden! Man läser så många listor, sen kan man aldrig komma på något själv! Undrar ni något mer om saker jag tycker är bäst/sämst får ni fråga =)

Del 2, som kommer inom kort, kommer att handla om mina tankar inför nästa decennium. Hoppas ni ska tycka att det är intressant!

Ciao

God Jul

Önskar er alla en God Jul. Hoppas ni alla får en bra dag, det ska jag iaf försöka ha!
Ska fixa lite med maten nu, sen ska jag se Grinchen
Sen är det Kalle och julmat och klapputdelning :)Ciao

Testing, testing, it's working!

Nu är skolveckan över, allt är gjort, allt är fixat. Imorrn är det en utfyllnadsdag utan ansträngning och på fredag är det avslutning! Alla julklappar är nästan köpta och jag har äntligen lite tid över till annat än skola, skola, skola :) Tänkte testa lite funktioner här på bloggen, ser hur de fungerar.

Mycket bra sång, en av de bästa just nu, fanns däremot ingen bra verion mer än denna på YT
Först nu när man blivit ledig och fri från jobb som man kan börja längta till julen, att vakna upp och tända ljusen, att knäcka nötter, öppna presenter och äta god julmat. Otroligt vad fort tiden har gått i år. Redan den 16:e!Kommer ett litet inlägg till innan jul, håll utkik! :)

Ciao

Peter

Jaa, nu är det dags att avslöja en liten hemlighet. Eller hemlighet och hemlighet... många vet väl om det redan gissar jag på, eller har listat ut det ^_^

Det är så att jag har en inre röst som jag pratar till mig själv med nästan hela tiden, liksom någon att fråga om hjälp och som kan resonera kring ett problem eller en fråga. Oftast kan jag även prata med rösten, eller så pratar rösten med mig och får mig att göra något jag tänkt på ett tag. Typ säga min åsikt i klassen trots att det inte egentligen är rätt läge eller nåt. Ibland kommer rösten fram och jag kan från ingenstans prata med mig själv då och då - oavsett tid, plats och rum.Han pratar nästan perfekt engelska och tyska och då och då har vi konversationer med varandra på kvällarna när det är svårt att sova. Jag ville kalla rösten för något, det första som dök upp i huvudet var "Peter", det gillade jag inte. Jag ville ha något exotiskt. Men vad jag än kom på så satt alltid "Peter" i bakhuvudet och väntade, så det fick bli namnet.

Det låter som om jag har någon psykisk störning eller nåt, men det tycker jag inte. Det är snarare något riktigt riktigt knasigt jag hittat på. Kan ju styra när Peter är där eller inte, han talar ju med min röst, från mitt huvud =) Ibland är han riktigt bra att ha, då har man någon man kan snacka med var man än befinner sig liksom.

Aja nog tjatat. Tyckte bara ni skulle veta att Peter existerar och bara har positiva effekter. Så prata mer med er själva än ni gör nu!

Ciao

RSS 2.0