Dagen D

Sommaren är över nu. Det enda som påminner om hur sensommaren brukade vara är getingarna.
Kalla vindar, regn, blåst, åska och strömavbrott. Man skulle kunna tro att det snart var oktober! Hur som helst är det gamla över och i och med hösten kommer vi in i en ny fas av året och en ny fas i mitt liv.Morgondagen är början på mitt nya liv kan kan lite smålustigt säga, då börjar jag på universitetet. Det råder blandade känslor. Jag är stolt över att vara här och det känns som att det är dags att bli vuxen nu. Inte det "nu blir jag vuxen" som jag kände när jag började på gymnasiet, utan nu är det på riktigt. (Får känslan av att det alltid kommer låta såhär).

Som vanligt snurrar miljoner tankar runt i huvudet. Vilka klasskamrater får jag? Hur kommer jag trivas? Vad kommer vara nytt? Kommer jag klara av det? Vad händer om jag misslyckas? Vad kommer jag lära mig? Hur kommer jag själv att se ut och vara om tre år - Densamma eller helt förbytt?
"Hur kommer min framtid att se ut?" kort och gott.
Imorgon får jag några svar iallafall och som vanligt målar jag upp massa jobbiga scenarion i huvudet. Det är säkert någon nedärvd försvarsmekanism i huvudet som sätts igång. Varje gång jag får den känslan visar sig verkligheten vara alldeles bra, god och mycket bättre än jag vågat hoppats på, så jag ser fram emot att bli överraskad och överraska mig själv imorgon när jag tar de första stegen in på Göteborgs Universitets vördade mark.I och med det tar jag även de första stegen mot att börja nästa förvandlingsfas i mitt liv. Ge mig en stund så ska jag förklara lite närmare. När jag började på Burgården var det minst sagt nervöst. Jag skulle gå i en klass där jag inte kände någon. Jag hade tyckt att livet varit allmänt tungt ett bra tag och jag var allmänt trött på allt. Efter att ha pratat med en del personer och så småningom kommit på bättre tankar om alltsammans kände jag att det var chansen att börja förvandlas till något bättre, det var inte kul att vara den person jag varit innan. Så när jag började ettan passade jag på att ändra stora delar av min livsstil, kroppsligt och mentalt. Det steget var oerhört behövt och lyckat. Så här i efterhand har jag nog aldrig mått så bra som mina år på Burgården!

Sen tog den tiden slut och lovet fångade mig i sitt grepp. Från en början tänkte jag att det skulle bli utmärkt att softa igenom det, inte tänka på nåt och bara låta saker vara och ladda batterierna. Men så funkar inte jag märktes det senare, det är en erfarenhet jag får ta med mig. När jag skulle vila upp mig blev jag förslappad, trist, tråkig och började göra massa dåliga saker som jag inte gjort på länge och det kände jag mig besviken över.

Många mål från när jag började gymnasiet är uppnådda och det är berömvärd! Men några finns kvar och så länge de gör det tänker jag bannemej inte klippa mig!
Hur som helst så behöver jag något som får mig in på den goda banan igen, den väg som jag egentligen vill leva. Därför tänker jag sätta upp lite mål som gäller från och med imorgon, 1/9-10. Starten på den nya fasen i mitt liv. Det är svårt att hålla vissa saker och ofta kan jag bryta löften jag ger till mig själv. Men när andra blir inblandade är det mycket lättare att hålla sig till dem!

*Gå på gymmet minst 3 gånger i veckan
*Inte käka snacks och godis eller liknande. Men gör givetvis undantag av artighetsskäl.

*Välja mer det som känns rätt än det som är bekvämt
*Jobba mycket inåt, på självkänsla, självförtroende osv.
*Tänka mer på andra människor
*Att aldrig ge upp och inte vara livrädd för att misslyckas

Finns fler saker, men man ska inte lista för mycket, så ser det bara jobbigare ut än det är. Tyck vad ni vill om min lista och mitt liv. Men var iallafall medvetna!Ciao


Kommentarer
Postat av: Carro

Låter som sunda mål :) jag sätter upp såna mål titt som tätt och håller dem i några månader ^^

men jag vet att du lyckas

blogga om hur det var på universitetet sen :)

2010-09-01 @ 18:19:34
Postat av: Janina

Det är bra mål du har satt på dig själv. Du kommer att utvecklas och förändras som en person nu under universitetet, det råder inga tvivel om det.Jag önskar dig all lycka med dina studier och kom ihåg,överbelasta dig inte.

2010-09-01 @ 21:22:07
URL: http://janinapina.blogg.se/
Postat av: Louise

Bra med mål.

En ny spännande tid väntar för dig nu, jag är övertygad om att du kommer klara det galant.

Kul med alla bilder också :)

2010-09-02 @ 16:30:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0