Jonas minns 2010

Nyårsafton 2010

Det gick fort. Tolv månader. Trots det tror jag att det varit det händelserikaste året i mitt liv, åtminstone om man kollar till hur många olika saker jag sysslat med :P

Min tid på Burgården är över, det var en snabb vår utan överraskningar. Innan vi visste ordet av var det slut på de tre åren. Lite snöpligt kanske, med tanke på att vi aldrig kom iväg på någon klassresa. Nu längtar alla tillbaka. Men samtidigt är det bara att titta framåt, ingen går gymnasiet hela sitt liv.Fast en resa kom jag även iväg på. I mars bar det av till Alicante i Spanien. Även om det mest var jobb och förberedelser (som att knyta slipsar!) så fick vi ändå en dags fritt strövande i den spanska kuststaden. Det är ett starkt minne.Jag minns också sommaren, tiden i Gävle och Ramsjö. Det är alltid lika kul. Trots att alla växer upp och blir äldre så hittar man alltid nya saker att göra. En kväll blev det romanläsning fram till midnatt! :D Fick även besök av min tyska brevkompis Mia över en dag när de var på genomresa i Sverige. Det var nog den mest underhållande och berikande dagen på hela året :)

Sen måste man ju även nämna det misslyckade universitetsförsöket. Det sket sig, japp. Tror ändå att det på något sett var bra för mig. Nu vet jag att allt inte är så himla lätt, även för mig. Eller nåt liknande, har i alla fall lagt det bakom mig nu. 2011 blir året då jag på riktigt börjar på Universitetet. Intagningen är bekräftad och studentlitteraturen beställd. Ett halvår engelska tror jag kommer vara klockrent.

Sen får man faktiskt inte glömma bort alla andra grejer jag hållt på med. Jag har börjat skriva på min roman som blivit över 60 sidor så här långt, eller mina arbeten på sena eftermiddagar i träslöjden. Eller själva anledningen till träslöjden över huvud taget: Att jag fick vikariat på min gamla skola, i totalt 32 arbetsdagar under loppet av två och en halv månad :)


Bra arbetsplats!

Det finns mycket fler saker man skulle kunna ta upp, men väljer att avsluta med ett tack till alla som gjort det här året till vad det blev, tack till alla som läser min blogg och kommenterar och ett tack till Andreas som alltid är en toppenkille!

Gott Nytt År!

God fortsättning!

Hej!

Då har ytterligare en jul passerat och jag kan konstatera att det var en god jul =)
Det kändes däremot inte fullt lika roligt längre att få julklappar, dels för att jag nu kan köpa grejerna själv, dels för att jag visste vad jag skulle få :P
Julstämningen däremot fick sig ett uppsving i år. Jag vet inte riktigt varför, men det kändes riktigt gött att mysa på julafton. Kanske för att det var snö ute, det gör mycket till!
Gav mina föräldrar ett fågelbord som jag gjort i träslöjden, de blev allt förvånade när de fick se vad det var :P

Själv fick jag en blå tröja som är riktigt varm och go, den är snygg också, tycker jag iallafall. Passar bra ihop med jeans och min blåa t-shirt.
Sen fick jag även ett munspel! Det är rätt skoj att spela faktiskt, visade sig efter några videolektioner att jag var en mästare i något som så skojigt kallas för tungrullning. De andra teknikerna var bra mycket svårare, men det löser sig nog med lite övning. Trist bara att omgivningen inte är så nöjd med mitt "oljud" :PCiao

Morgonpigg

Det måste vara någon form av arbetsskada att vakna klockan halv sju, även när man är ledig :P Men men, jag är ju pigg och nu blev min dag några timmar längre tack vare det =)

Har slutat vikariatet på min gamla skola nu. Tror aldrig jag lärt mig så mycket under någon annan månadsperiod i mitt liv. Fick till och med en julklapp av en elev :D Roligt med julklappar man inte har någon aning om, det är helt klart roligare än de man önskar sig.

Fick för tredje året i rad en julklapp i grönt posten-paket från "tomten"...

Julskinkan är klar och julmusten är inhandlad, julklapparna är köpta och huset är städat och pyntat. Nu ska jag ta några dagar till att slappa och vila upp mig innan det är dags för allvaret igen :P


Lite trolska bilder blev det som inspiration till min berättelse.

Fixade till lite allt i PhotoScape, ett program som till och med jag förstår. Tack för tipset Alicia!

Ciao

15/12-10

Hej!

Måste börja med att hålla med något min kusin Alicia en gång sa: Jag skriver min blogg för mig själv, men det är inte kul att fortsätta om ingen kommenterar :P
Men Louise hon är allt duktig hon :)

Hur som helst har jag jobbat i tre veckor nu - tre veckor som gått oerhört fort. Jag kollar igenom mina papper och ser något jag klottrade ner den 26 november och det känns som igår. Men men, det om något är ett ju ett tecken på att man trivts den senaste tiden!

Såhär mot slutet är det trist att man drabbats av rinnande näsa och trötthet i kroppen, men jag intalar mig själv att det löser sig med mycket vatten och sömn ^_^. Man kan ju inte missa julbordet imorgon! (Och inte att ha prov med sjuorna heller för den delen).

Den 21 december är det slut på det här lilla äventyret, tyvärr. Men det är inte sista gången jag sätter min fot på en skola som lärare!

För övrigt blev det lussebak i lördags och därmed är årets vinterfrossa (inte köldfrossa) inledd. Julmust ska korkas upp, gula katter ska ätas och snart är det även dags för chokladen, julskinkan och alla de andra små läckerbitar som kommer till bords så här års.Ciao

Klappat och klart

Hej!

Måste börja med att säga att jag fått anställning fram till jul, vilket är himla gött måste jag säga. Nu känner jag ju eleverna bra och så =) Två och en halv vecka kvar alltså, det blir även lite klirr i kassan. Perfekt nu när julen är här och klapparna ska handlas. Eller tja, de har redan handlats i princip. Begav mig in till stan i fredags och fick köpt allt utom en sak, så jag är nöjd =)Till helgen vankas julpynt och lussebak och imorgon blir det eventuellt bio med Andreas.
Det känns väldigt bra just nu. Ha en trevlig vecka!

Ciao

RSS 2.0