Resan del 2 - Ramsjö

tidigt på eftermiddagen kom vi fram till Ramsjö, eller närmare bestämt Sund som stället där stugan ligger heter. Det var tryckande hett och det blåste ingenting över huvud taget så det första jag gjorde var att ta mig ett dopp i Hennan - det var så skönt och svalkande där att jag låg kvar i ett bra tag, även om det inte var någon riktig höjdartemperatur i vattnet. Totalt blev det 12 gånger jag badade. Dessutom bastade jag 6 gånger också - det har jag verkligen saknat. Fick upp den i nytt rekord - efter 2 timmars konstant passning stod termometern på 87 grader, tror inte det går att få den varmare. På kvällen grillade vi korv och tog det allmänt lugnt. Jag gick även ut på en kvällspromenad och fotade lite eftersom det är så ljust även på natten.Ny dag och nya äventyr. Vi åkte till Ljusdal och köpte en massa dricksvatten eftersom reningsfiltret i brunnen inte fungerade. Sista droppen av det vattnet drack jag igår så det var en hel del vatten :P Jag övningskörde även lite granna på skogsvägarna där och det var lugnt och trevligt att mullra runt på gruset mitt ute i ingenstans. Så plötsligt kom det ändå en bil och vi tvingades mötas, det var en knivig situation, speciellt för en som inte är van.
Bilarna klarade sig utan repor, även om mitt hjärta slog fortare än Usain Bolt springer 100m. Duktigt gjort tycker jag :D

En dag besökte vi en gammal fäbodsvall där de hade djuren om somrarna förr. Ägarna är tyvärr framlidna och stället hade växt igen något enormt. Men byggnaderna stod prydligt kvar och inredningen hade inget brytt sig om att ta bort, så det blev en lite kuslig stämning. Brunnen stod liksom redo att användas och slipstenen likaså. På verandan till ett hus låg en lykta som om någon samma kväll skulle smyga sig ned till ån och ta sig ett dopp.
Men det kommer ingen att göra.Orört och inspirerande var det att stryka runt det välbevarade stället och det kan man även säga om resan i sin helhet. I Ramsjö är det lugnt och fridfullt och man lever vid och i naturen hela tiden. Kunde verkligen slappna av och bortse från att jag inte hade någon elektronik alls (Fotbolls-VM undantaget - mobilen hade jag dock lyckats sabba). Det blev en hel del nya idéer till min bok som ploppade upp, nu gäller det bara att få det nedskrivet.
Mitt nästa inlägg kommer nog handla mer om det tror jag.

När det gäller maten så var det grillade korvar, nudlar, ostbågar, grönsakssallad i massor, samt mackor som mestadels tog vägen genom matstrupen. En dag grillade vi också kött och hade potatissallad och bearnaisesås till. Pappa ville även grillat några abborrar han fiskat upp, men jag fick honom till att skona dem. Själv fiskade jag inte alls. Det var hemskt mycket mygg vid vattnet!

Sista kvällen var vi hos Stefan och Anneli och hade det trevligt. Trots att de kommit hem från semestern samma dag tog de emot oss, vilket var snällt av dem. Det är alltså min farbror och hans fru. Vi åt älgbiffar, färskpotatis och lingonsylt tillsammans med Stefans patenterade och välsmakande sallad. Mycket gott :D Tack för att vi fick komma upp i sommar, ser redan fram emot nästa!

Men detta var ändå djurens resa, från katten Ceasar i Gävle till katten Alice i Ramsjö. Från de 29 myggorna som älskade att bitas, till djuret som älskade att slå ihjäl dem - ett djur med nästan 1 cm längre naglar, skägg och kolsvarta fötter.
Jag stiftade även bekantskap med ett nytt djur. Det var den unga och nyfikna dvärgschnauzern Svinto. Han gjorde hela kvällen rolig och älskade att fotograferas. Undrar hur han ser ut om ett år när han fått sin nya päls och vuxit till sig. Det är gånger som denna jag kan fråga mig själv varför jag inte gillar/är rädd för hundar.Ciao

Nä jag bara skämtade. Det finns fler djur att berätta om! Sista kvällen åkte vi ut på en skymningsfärd med bilen som vi alltid gjort de senaste fyra åren. Vi har aldrig sett något annat än ugglor förut, men nu kom de fram. Först en räv som oskyggt hoppade fram vid vägkanten, sedan lite senare dök en älgko upp och undrade vad det var för stort djur som hade fyra hjul. Nu är det bara en björn jag vill se, men han väntar på mig nästa sommar, det vet jag.

Kommentarer
Postat av: Carro

Vore läskigt att se en björn, hoppas du får se en på avstånd :)

2010-07-19 @ 17:38:38
Postat av: Janina

När jag läste inlägget började jag genast sakna att åka till sommarstugan uppe i finska lappland! Bo vid/i naturen utan elektronik eller någonting :) Ingenting rensar tankarna bättre än det!Verkar som att du haft det jätte bra, hoppas du känner dig utvilad efter vistelsen i naturen :) Det brukar vara en "påtankningsplats" Där man lämnar allt som har med storstäder att göra :)Jätte roligt att läsa om dina äventyr =)

2010-07-19 @ 19:56:45
URL: http://janinapina.blogg.se/
Postat av: Louise

Verkar vara väldigt mysigt där :)

2010-07-20 @ 09:45:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0