Sommar

Nu har sommaren verkligen kommit till Göteborg. Det har varit några dagar med riktigt mycket sol och värme. Skönt att man är ledig så man har tid att vara ute och njuta. Och det är just det jag gör just nu, tar det lugnt, gör ingenting, softar. Njuter

Men nu har man snart haft en månads riktigt lov, det räcker så faktiskt. Från och med Juli ska jag skärpa till mig och iallfall inte vara så lat som jag varit. Och det börjar med Gävle, som nu är inbokat, efter att mamma fått klartecken från sin läkare. Gött!
Alicia ska åka och ha skoj på Peace & Love, vilket gör att jag för en gångs skull inte har något speciellt inbokat fram till torsdagen/fredagen. Kanske får intervjua mormor lite om gamla tider eller nåt. Annars är jag tillgänglig för bokningar om någon som läser vill hitta på nåt!

Jag hade en sak till som jag skulle skrivit här, men det har jag glömt bort. Var det något viktigt uppdaterar jag snart igen :P

Här följer lite bilder från min midsommar, som utspelade sig mycket i naturen


En näckrosväg över ån

Är som en synvilla, men vet inte åt vilket håll trädstammen står :P

Älskar gamla ödelagda byggnader, få grejer som gör en så upprymd. Här ett gammalt sågverk.

Och en gammal stängd väg med en bortglömd tidning


Ciao

Rörigt värre

Hej!

Nu var det ett tag sedan jag skrev här, vilket säkert gör att det bara är några få som tittar in, men har faktiskt haft mina anledningar :P

Den största och mest irriterande är att våra rör/ledningar eller något brakade samman i helgen. De har varit dåliga en längre tid, med ojämt tryck och värme bland annat. Så i fredags kväll började de tjuta oavbrutet och vattnet forsade ur alla kranar, inte där det normalt kommer ut, utan från springan mellan handtagen och själva "basen". Vilket jobb att torka upp vatten och få av oljudet. verkligen länga nätter.
Idag kom då äntligen hantverkarna och fixade grejen, de gick in i garderoben och drog ut några rör, fast sen brast något och det for ut en massa mer vatten där inne också.. kul xD
Nu är det iallafall fixat och klartMitt sommarschema har börjat ta form nu också, trodde jag inte skulle ske. En månad där man kunde sommarjobba har redan gått och nu letar jag bara efter korta ströjobb. Ingen idé att engagera sig, är så mycket annat också.

Men det är roliga grejer som står på schemat i sommar. Ingenting är bestämt än, men det finns många roliga alternativ som jag hoppas slår in/blir verklighet. Inom några dagar är nog ltie granna bestämt iaf.

Jag som skulle börjat med min bok i helgen också, blir lite uppskjutet. Men har en story som börjat ta form. Inspiration som gäller just nu. Det löser sig allt.

Ciao

Was am Wochenende passiert ist

Hej!

Börjar med det senaste först. Idag när jag var på väg till gymmet hörde jag en mås skrika extremt konstigt och oavbrutet på avstånd. När jag närmar mig gymmet ser jag hur två rackare sitter uppe på en lyktstolpe och spanar in sina offer. Sedan, på en sekund, ger de sig ut på sin mordiska attack. De susar ner från lyktstolpen, rätt mot mig som står där nere, försvarslös. Jag duckar första anfallet och börjar småspringa mot gymmet. Kollar bakom mig och ser hur den ene flyr medan kumpanen förbereder en andra inflygning.
Han är feg, riktar in sig på mitt huvud, men jag lyckas vifta med händerna så att han väjer undan. Det var smart gjort av honom, annars hade det serverats stekt mås idag!
Skumma fåglar, är det SKFs utsläpp i vattnet som gör dem rabiata? Helt klart knasigaste händelsen i år :PIgår, lördag, var jag på stan med Zin och det var riktigt trevligt. Det var ett tag sedan sist. Vi kollade på böcker, cd-skivor och lite annat smått och gott, för att sedan hitta till lite second hand affärer. När jag flyttar hemifrån ska jag lätt handla mina möbler där. En 3-sitssoffa för 500kr. Galet! Riktigt skön var den också. Vi såg ett superfint bord, med en världskarta inristad ovanpå. Namnen stod på latin. Den som lade vantarna på det kan skatta sig lycklig och kan känna sig som en sjökapten på 1600-talet.
Fick en trevlig guidning på stan sedan och mot slutet blev det Subway, vilket var extra gott när regnet vräkte ner utanför (fin start på lovet med regn i en veckas tid).
Utfallet för min del var två böcker, en spansk ordbok och Sophie's World av Jostein Gaarder - vilken jag hört ska vara väldigt bra. Totalt pris 50kr - Toppen!Nu ska jag skriva brev, laga mat (ni får se bilder någon gång snart) och sedan njuta av fotbolls-VM på TV :)

Ciao

Sommarlov!

Hej allesammans!

Det svänger fort på västkusten, nu är man arbetslös igen, hehe :D Mitt jobb var att gå runt på stan och försöka värva medlemmar till en djurrättsorganisation (WSPA). Jobbet var intressant och stimulerande och väldigt fritt. Arbetskamraterna var jättehärliga. Men jag kände att jag varken hade det där 100%iga engagemanget eller lust att jobba där under en längre period så jag tyckte det var lika bra att säga upp mig i ett tidigt skede istället för att dra ut på det. Jag är nog helt enkelt för mätt på arbete och scheman och stress för att kunna arbeta med något sådant just nu.

Men jag är inte ledsen eller nåt, snarare rätt glad. Visst ekonomin stannar där den är och kanske inte kan köpa och gå på så mycket, men för en gångs skull känns det skönt att vara helt fri för en stund istället. Nu kan jag träffa folk när jag vill, dra ut i skogen när jag känner för det, spela spel om jag har tråkigt. Annars kan jag åka in till stan och kolla runt där, eller plugga språk. Jag har även planer på att iallafall börja skriva en bok. Det finns så mycket att göra som inte kostar pengar. Nu finns det ju även tid för resor om ni i Gävle är intresserade :DVill även säga att jag lever mycket på inspiration just nu, jag som annars brukar förlita mig på mig själv mest. Först och främst blir jag inspirerad av min tyska brevvän Mary som jag skriver till rätt ofta nu när lovet börjat. Hon är så trevlig och tysk av sig så det bara smäller av det - kul :) Sen suger jag åt mig av alla andra trevliga människor som njuter av lovet, har intressanta saker att berätta och är positiva överlag. Är det något jag blivit bättre på är det att inte heller påverkas så mycket av allt negativt som jag gjorde förr och jag vågar ta fler beslut som inte alltid är så bekväma!Hittade den bästa bokaffär jag någonsin sett igår. De hade lite annorlunda - men väldigt intressanta böcker - för 10-29 spänn styck och de var av bra kvalité också! Rena rama guldgruvan. Köpte en bok av Dalai Lama som direkt fängslade mig. Hur intressant som helst :D
Sedan gick jag på bio med trevliga Janina - vi såg Familjen Jones. Den var faktiskt riktigt bra, utan att bli för överdrivet amerikansk som vissa filmer annars brukar bli. Faktiskt en genomtänkt story!

Imorgon är det lördag och den dagen blir som den blir. Ska iallafall försöka gå på marknad i stan. Älskar när det är massa stånd och billiga grejer och framförallt lite unika saker som man annars har rätt svårt att hitta. Trots det brukar jag sällan gå på dem, men imorrn blir det nog av ändå =)

Ha en trevlig helg nu!
Ciao

RSS 2.0