Lite glädje

Då sitter man här och har druckit en energidryck och är helt hyper eftersom man inte direkt dricker dem varje månad... sicken effekt de rackarna har alltså.

Jag har dragit slutsatsen av att jag älskar min gamla klass EU3A extremt mycket. Den klassen har sjukt många gemensamma minnen, haha. I dag var det ett halvår sedan vi tog studenten (det har gått extremt fort) och på detta jubileum lyckades vi samla ihop en hel del från den forna klassen.
Det var varmt, ljust och mysigt och vi satt alla vid samma plats och samtalade i några timmar och drack gott. Helt sjukt vad många olika vägar vi gett oss ut på på den här korta tiden.Det jag tänkte komma till var att man fick berättat lite om vad man själv sysslar med och då plötsligt slog det mig:

Jag är stolt (om jag ska dra till med de fina berömmen). Stolt över att kunna säga att jag gör något jag tycker är intressant, lärorikt, roligt, utmanande och helt underbart. Jag har ett jobb som handlar om att lära människor, ge dem kunskaper de kommer ha nytta av i framtida liv. Jag är visserligen vikarie, men det skiter både jag och eleverna i =)

Idag fick jag höra något som jag alltid kommer bära med mig.
En klassföreståndare kom fram till mig och berättade att en grupp elever kommit fram och frågat henne om mig. Då berättade hon att jag inte hade någon lärarutbildning över huvud taget och att det inte alls var säkert att de skulle ha mig nästa vecka. Då hade de blivit förvånade och sagt till henne:
"Åh nej! Vi vill inte ha tillbaka våran gamla lärare. Jonas förklarar för oss så att vi förstår och han är rolig att ha som lärare. På dagens lektion var alla tysta och lyssnade, det har vi inte gjort på hela veckan".

Det kanske är svårt att förstå för de som läser exakt hur det fick mig att känna mig, men det var något alldeles speciellt att få höra det där!

För övrigt testade jag att gå en promenad in djupt i den snötäckta skogen, bort från allt ljus och in i det totala mörkret, med endast snön och månen som lyste upp. Jag har aldrig varit med om något så kusligt, men samtidigt så oerhört vackert och mystiskt. Prova det om ni har tid någon dag!Ciao

Kommentarer
Postat av: Alicia

Svar : Designtorget :)

2010-11-27 @ 10:30:05
URL: http://alvedonspray.blogg.se/
Postat av: Gun-Britt

Kul att höra att eleverna gillar dig! Det kanske är läraryrket du ska satsa på.Vilken otroligt stämningsfull bild, den ser nästan overklig ut.Kram från moster. Hälsa till mamma och pappa.

2010-11-27 @ 11:28:50
Postat av: Louise

Låter som du har hittat rätt yrke! :-) Tycker du ska flytta hit till gävle o plugga till lärare ;)

Jättekul att eleverna gillade dig så mkt!

2010-11-27 @ 19:16:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0