En ryslig natt

Häromdagen drömde jag att jag gick runt i en helt övergiven stadsdel i Göteborg. Det var dag när det började och natt när den slutade. Jag letade efter någonting i gamla raserade byggnader. Skar mig på ett trasigt staket och fick akut förgiftning i armen. Det blev gult i såret och jag svimmade. När jag vaknade var armen amputerad. Området var folktomt, men när jag kollade upp så hade massor av folk hängt sig, från lyftkranar, hustak mm. Jättesjuk dröm. Det var nog med halloween för min del :P

I övrigt har första veckan på skolan gått riktigt bra. Endast en "omöjlig" klass. De andra har skött sig jättebra. De har stor respekt för mig iallafall. Tur är väl det. Det tråkiga är att de inte alltid har respekt för varandra...
Bildlektionerna gick bra i måndags. Träslöjden har det varit riktigt intressant att ha. timmarna flyger förbi. Uppstått en del problem däremot, men har löst dem alla på egen hand.
Bonus: Ingen elev skadade sig :) Ingen elev klagade :))
Nu är det lov, sen väntar en heldag efter lovet. Ska bli spännande!Igår var jag på födelsedagsfest hos Andreas&Co, firade hans mamma Anette. Det var trevligt att få träffa lite folk man inte sett på länge. Oerhört god mat var det också. Tonfisksallad och vitlöksbröd =) + mjuk pepparkaka till efterrätt. Stickade mina första tre maskor också. Tyvärr var det bara en av dem som blev rätt :P

Klar med nästa kapitel på min bok också. Nu blir det till att rätta någon dag

Ciao

Vinterkyla och kranium

Hej på er!

Herregud vad fort vintern kom i år. Kunde gå i bara tröja och T-shirt till november förra året. Numera är det ungegär -5 varje morgon, runt 10 på dagen. Blåser det dessutom mycket är det inte skoj.
Vill att snön ska komma nu annars får kylan gärna vara!
Marken är hal och de tio minutrarna till skolan varje morgon är rena rama isbanan, nästan vurpat flera gånger. Speciellt sista backen (rutschkanan)...Gick bra min första dag som vikarie idag. En hel arbetsdag 8-16, det känns speciellt =) De allra flesta skötte sig jättebra och fick gjort mycket. Sen var det en klass som flippade ut totalt mot slutet, men så kan det vara. Allt är inte en dans på rosor. Var oerhört kul iallafall. Nu glömmer ingen av dem vem Picasso var i det första taget :P

De har hittat ett kranium här i skogarna förresten. Inget vet ännu hur gammalt det är. Häftigt (eller läskigt om det är "nytt"). Det roliga är att jag går i de skogarna väldigt ofta och har i princip varit överallt. Tänk om det varit jag som hittat det! Hade väl kolat vippen eller nåt. Nu var det någon stackars svampplockare istället.Hoppas ni får en bra vecka, själv ska jag äta pizza imorrn och se på wrestling, samt läsa mina nya böcker jag fick hem. Adlibris är en riktigt bra sida för böcker om ni inte testat den.

Ciao

Det var på tiden

Nu blev det äntligen ett nytt inlägg. Har varit nära flera gånger, men sen har det hänt något och så har jag fått skjuta upp det :P Eller så har jag bara varit lat.

I vilket fall är det nya tider nu. Fick vikarieplats på min gamla skola här i Gårdsten =) Ingenting fast utan de kontaktar mig mest om det dyker upp någon oplanerad frånvaro så kan jag hoppa in :) Har varit där några dagar och kollat läget, vilka eleverna är, fått rundvandring mm. Ska även dit imorgon. Gött att man får äta gratis lunch med :D
Redan på tisdag nästa vecka är det dags för mitt första uppdrag, då har jag en lektion. En årskurs 6:a i träslöjd. Träffade dem igår, de var supersnälla och trevliga! Men det blir ändå lite pirrigt. Tänk om någon sågar av sig fingret! :P Nåja från och med nu positivt tänkande, jag har ju koll på förbandslådan :)
Ska även vara på skolan om två veckor på måndagen och prata om gymnasiet, vilka olika linjer som finns, varför det är viktigt osv. Det är betalt det med :) Blir mycket förberedelser inför det, de vill ju ha valuta för pengarna.Mer detaljer vet jag inte riktigt än, får mer info imorrn och på måndag. Är hur som helst överlycklig just nu över att ha hittat nåt som redan var kul från första prövotimmen =)

Skriver just nu för fullt på tredje kapitlet på min bok också. Ska inte dröja alltför länge innan det blir klart.
Hoppas ni andra har det bra ni med!

Ciao

Fredag

Det känns inte som fredag idag och det kändes inte som torsdag igår. Imorgon kommer inte alls att vara som en normal lördag. Alla dagar är samma för mig numera och det är trist. Jag är en sån person som måste ha något att göra. Verkar som om jag kan komma på någon sorts provomgång till min gamla skola iaf och se om det funkar som vikarie. Men hittar jag inget snart tar jag saken i egna händer och gör upp ett schema så att jag åtminstone åker in till stan några gånger i veckan, om det så är för att bara sitta på stadsbiblioteket och läsa någonting.

Men jag har även gjort lite grejer, börjat kolla mycket på film, senast i raden var Flickan, en mycket annorlunda svensk film som jag gillade oerhört mycket. Allt ur ett barns synvinkel. Spännande och allvarlig.

Har även tänkt att komma igång med min läsning igen sen mitt språk för första gången på länge börjat backa känner jag. Vad kan vara mer värdefullt än att läsa gamla klassiker tänkte jag och mjukstartar med Skattkammarön av Robert Louis Stevenson från 1883.Jag har avslutat det första riktiga kapitlet till min bok. Kommer säkert att posta utdrag någon gång här framöver om det är något stycke jag är stolt över.

Två långpromenader à la 90 minuter har det blivit den senaste veckan och jag har fotograferat en väldig massa natur och fick även några riktigt bra bilder enligt min mening. De bilderna kommer i nästa inlägg.
Har även börjat skriva lite dikter och liknande igen. Kommer nog snart ut lite av det här med.

Överlag känns det ändå rätt bra nu. Får försöka bevara känslan. Bakar och lagar mycket mat. Här kommer ett axplock från den senaste tiden:


Klassikern kanelbullar


Ugnsgriljerad kryddfilé fylld med bacon + bea och kroketter


Örtkryddad kycklingfilé (dragon, paprika, curry, lite ingefära) + currysås och ris


Bönsallad (vita bönor, röda bönor, rödlök, vitlök, balsamvinäger, persilja, rapsolja) + nybakta scones

Ciao

Save the flies, save the world

Det har faktiskt hänt lite granna sedan sist!

Har framförallt gjort något som jag mår väldigt bra över. I hela mitt liv har jag skoningslöst haft ihjäl flugor - bultat, krossat och klämt stora som små.
De enda insekter jag verkligen inte avskyr har jag ändå mördat som tack för att de inte är äckliga. Allt för att de gjort ett ljud som jag inte tycker om, trots att det är det enda vettiga sättet för dem att röra sig på.
Men så igår så skonade jag mina första flugor. Jag hade lika gärna kunnat ha ihjäl dem på fläcken, men det gjorde jag inte. Den första fångade jag in mellan händerna och släppte ut på balkongen. Den andra kröp sina sista tag inför den stundande döden när jag så snällt lyfte in honom på näsduken i papperskorgen. Där gottade han sig under natten och har nu fått ny kraft och släppts fri han med.
Karma-poäng + 2!Söker fortfarande jobb och hör mig verkligen för överallt! Kan däremot ha fått napp nu. Pratade lite med en av lärarna på min forna grundskola och han tyckte jag skulle komma över på fika igår klockan 14.00. Självklart gick jag dit.
Det var oerhört skoj att få träffa de flesta lärarna igen och de verkade inte ha åldrats en dag, märkligt. I vilket fall så kanske det finns en liten chans att jag kan få vikariera där vid sjukdom eller liknande i lärarkåren, alltså inget fast. Det låter nästan för bra för att vara sant!
Känner iallafall han som sköter vikariehyrningen och han skulle kika på om det var möjligt till början av nästa vecka. Lärarna var iallafall mycket positiva till detta, om det nu bara går att ordna!
Man kan alltid hoppas

Hoppas ni får en trevlig helg, passa på att njuta nu medan löven fortfarande sitter kvar på träden :)

Ciao

RSS 2.0