Femininitet och frostskador

Hej där!

Har tillbringat de senaste fem nätterna i Gävle och haft det underbart, men vill börja med att berätta hur det kunde slutat med bara fyra.
Igår kväll var vi ute och åkte bil. Vi var på väg till min moster Monica för att umgås sista kvällen. I nattens mörker tog allting en sjuk vändning.
Plötsligt möter vi en bil som kommer emot oss i vårat körfält i mycket hög fart. En meter ifrån oss slår han i snövallen och studsar in i rätt körfält igen. EN ENDA meter från vår bil. Hade pappa inte bromsat, eller reagerat naturligt genom att svänga in i motsatt körfält för att undvika krock så hade vi blivit mosade av en 100km/h Volvo V70. Så nära döden har jag nog aldrig varit och hjärtat gick väl upp i en 180 eller nåt, men faktum är att jag inte hann tänka så mycket när det hände, utan det kom efteråt. Jag blev inte frälst.

Finns så mycket man kan skriva som var bra, men nu ska vi hålla bloggen relativt kort så har sovrat lite bland mina mina upplevelser.

1. Mormor Britta, släktens matriark, har fyllt 80 år. Det var huvudanledningen till detta februaribesök.Hon verkade glad och nöjd över att ha fått sina barn samlade för att fira henne. Det är många barn, barnbarn och barnbarnsbarn nu som hon har att hålla reda på, det är inte alltid så lätt.
Förövrigt fyllde barnbarnsbarnet, Kevin, 6 år på samma dag. Och hans pappas syster är med i Big Brother i år, heja Sonia!

2. Det var en sjujädrans vinter. Mycket snö och upp till -25 grader en natt! Medelvärdet var väl kanske -15. Hur som helst gick det nästan inte att vara ute i mina göteborgskläder :P

3. I mitt halvslumrande tillstånd under eftermiddagen kom jag på en anledning till varför jag gillar Gävle så mycket. Det är all femininitet(skumt ord)!
Kvinnorna i släkten är i tydlig majoritet och det är de som strålar ut alla sina influenser. Det ska vara mysigt och mjukt istället för hetsigt och hårt, man skrattar mycket mer än man är allvarlig; det är matlagning och sällskapsspel istället för att knäcka bärs och leva livet. Man är omgiven av krämer, kläder, parfymer, känslor och djupa(re) diskussioner och lite skvaller.
Jag gillar sånt.
Och jag vet att det låter väldigt stereotypt, men ni förstår iallafall min poäng hoppas jag.

Har också börjat smida lite planer inför sommaren.

Ciao

Kommentarer
Postat av: Louise

Jag tror mormor var sjukt nöjd över att ha alla samlade på sin 80 års dag =D

Jag o Carro ska besöka henne i veckan hade vi tänkt.

Det var kul o ses en snabbis, ser framemot när ni kommer i sommar =D då ska vi grilla o sitta på altanen en härlig varm sommarkväll.

2011-02-22 @ 09:20:20
Postat av: Madde

Synd att vi inte sågs nått :( Men nästa gång måste det bli!

2011-02-22 @ 17:06:20
URL: http://manziiie.blogg.se/
Postat av: Carro

Ja i sommar lär vi ha ännu en kväll tillsammans för bokprat, den saken är säker. Förhoppningsvis en varm kväll på min balkong ^^

2011-02-22 @ 17:40:01
Postat av: Janina

Låter som att du haft det trevligt i Gävle :) Vad är det för planer du börjat smida inför sommaren? Eller de kanske är hemligheter ? ;)

2011-02-22 @ 17:55:16
URL: http://janinapina.blogg.se/
Postat av: Louise

http://play.bigbrother.se/ där verkar man kunna se Bigbrother online men det funka inte när jag skulle kolla

2011-02-25 @ 09:01:29
Postat av: Gun-Britt

Vilken tur att ni inte blev skadad av den där bildrullen!!!! Nästa gång ska vi grilla korv på ängen ( då snön är borta).Kram från moster, hälsa mamma och pappa.

2011-03-01 @ 19:03:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0