L'été à Paris

Bonjour mes amis!

Nu är jag hemma i Göteborg efter en lång tid på vift =) Kanske kommer att skriva lite mer i detalj om Gävle senare, men om jag inte gör det så vill jag bara säga att det var en mycket spännande och intressant tid där. Jag lovade mig själv att testa allt som erbjöds och det gjorde jag minsann. Till exempel käkade jag musslor och sill, samt dansade frivilligt i över fem minuter! Det ni! :)
Vill tacka Gun-Britt, Jörgen och Caroline som låtit mig bo, äta, sova och vara hos dem i nästan två veckors tid. Det är höjden av vänlighet det =) Tack!

Nu till Paris!

Resan gick jättebra och utan problem, och det positiva fortsatte hela första kvällen. Vi träffade mamma och pappa och besteg Montmartre och Sacre Coeur. Solen sken och det var festligheter runt omkring. Alla var på topphumör, åtminstone på utsidan :) Lite störande med försäljarna som var på en hela tiden, men tur i alla fall att man är en rätt stor kille.En dag var vi i Versailles, det anrika 1700-talsslottet. Dekorerat och utsmyckat till max var det mycket guld, takmålningar och fina tapeter inuti. Tyvärr fanns det inte många möbler i rummen och det var sjukt trångt. Man stod packade in på centimetern och kunde inte röra sig i sin egen takt :/ Det var inte värt att köa över en timme för i mina ögon, men vi kanske hade riktig otur att det var extra mycket just då.
Som tur var besökte jag och Caroline slottets trädgårdar efteråt och då blev man lycklig ändå. Oändligt med grönområden som var ordentligt skötta och riktigt vackra. Det var en riktig upplevelse att traska runt där och känna sig lite historisk. Vi hade lätt kunnat stanna där ett bra tag till, men plikten gentemot de andra i resesällskapet kallade :PLouvren var det också lång kö till, men tyckte definitivt om stället. Saknade fler landskapsmålningar, men det kanske inte anses vara tillräckligt fint för det här museet :D Eiffeltornet blir jag bara sur på när jag tänker tillbaka. Vi köade och köade (ibland i onödan)... Som tur var hade man sällskap, annars hade nog jag blivit allt för ilsken X) På toppen var det hur som helst riktigt fin utsikt över Paris. För en stund kunde man tydligt se hur solen endast lyste på Montmatrekullen :)Matmässigt hade resan både topp och botten, upplevelsemässigt hade den nästan allt :) Resesällskapet vore jag en idiot att klaga på, har aldrig varit så nöjd innan. Tack för en trevlig resa mina vänner!


Pizza Reine - Svenskens favorit


Gun-Britt, Alicia och Caroline Kittilä - Bra människor att vara med :)

Ciao


Kommentarer
Postat av: Carro

Tack själv för att du ville åka med oss. Annars hade vi haft mkt tråkigare :)

2011-07-25 @ 19:44:43
Postat av: Louise

Så roligt att resan till Paris blev lyckad. Tycker att ni hann med väldigt mkt på de 5 dagarna.

Det var kul att du var på besök här lite längre den här ggn :-) så vi hann ses.

2011-07-26 @ 10:07:33
URL: http://lollo83.blogg.se/
Postat av: Gun-Britt

Fint berättat om Parisresan och fina bilder.Det var trevligt att ha dig här. Hoppas att vi kan resa tillsammans en annan gång.

2011-07-27 @ 13:25:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0