Bio

Hej hallojsan!

Ska kort börja med att säga att sista tentan nu är skriven, känns otroligt skönt. När resultatet kommer in ska jag fira med en öl. Eller inte, haha :D Nu är nästa stora grej en hel veckas vikariat, alla lektioner, alla klasser. Det är roligt att jag ska få testa på Engelska, mitt favoritämne. Vickat totalt 200 timmar snart och först nu får man det ämnet haha :D Men de förberedelserna börjar imorrn. Ikväll ska jag njuta av min oplanerade tid :)
Efter lite strul blev det iallafall bio till slut, Pirates of the Caribbean 4. Måste säga att den var bättre än jag trodde. Det var mer spänning, mer fäktning och minde kärlek och sånt vilket jag tyckte var på tiden. Geoffrey Rush som Kapten Barbossa är riktigt nice. Men jag saknar Kiera Knightley :(
Nåväl, simma lugnt vänner så hörs vi en dag inte allt för långt i framtiden :)
Ciao

Vindkraftverk utanför fönstret

Hej!

Att jag inte bloggat på länge är inte för att jag har brist på saker att berätta, utan för att jag inte har något bra/positivt att berätta :P
För det första blev jag förkyld och fick en ordentlig allergismäll i slutet av förra veckan. Jag sov och sov och blev inte piggare, jättejobbigt. Detta förstörde helgen och början på denna veckan. Sedan dess har jag bara haft tid att jobba lite på skolan (bångstyriga klasser tyvärr), hjälpt pappa med hans examensarbete, samt försökt att plugga lite. Tentan är nu på måndag. Det har väl gått sådär och huvudet har gått på högvarv. Men från och med imorgon har jag bara tentan att fokusera på, så nu ska det förhoppningsvis gå lite bättre med allt.Missade att träffa tyska utbytesstudenter som var här i helgen och har inte haft tid att varken skriva eller läsa nåt på länge. Och det känns aldrig särskilt bra när man inte har tid över till det man vill, inte ens de simplaste saker.
Förr eller senare vänder det. På måndagen är sista tentan skriven, förhoppningsvis avklarad, och det ska jag fira med att gå på Pirates of the Caribbean 4.

Hoppas ni har det bra där ni är, här blåser det mer än det gjort på många, många månader och inatt hördes en åskknall som måste ha sprängt ljudvallen X)

Ciao

P.s. ska försöka komma ihåg att lägga upp lite bilder sen som jag samlat på mig de senaste månaderna D.s.

16 maj

Hallå där!

Nu har basilikorna tittat upp ur jorden, de ser friska och krya ut. De är grönare än ifjol och många fler frön verkar ta sig den här gången. Konstigt att de växer så bra när det är mulet och regn hela tiden :P

Nu har jag gjort en vecka på gamla skolan igen, blandade klasser. Allt från ettor till sexor. Det är inte lite energi de besitter de små liven :P Men de verkar i alla fall tycka om "tjej-mannen," så det ser jag som positivt. Finns hur mycket jobb som helst, så känns lite segt att gå till universitetet de få dagar man gör det :P
Nåja, det är ett måste. Vill inte misslyckas på sista tentan (som inte är den svåraste) bara för jag gjort massa annat!

Klarade hemtentan, så nu är den ur vägen, nu är det bara slutspurten kvar. Sen lär jag jobba på skolan så mycket jag kan till den 16 juni då det är lov. Första gången jag känner att jag även jobbar för pengarna och inte bara för erfarenheterna och maten, men det är så det är. Utan pengar kommer man ingen vart tyvärr.

Lite bilder från vikingamarknaden:
Ha de gött!

Nytt inlägg

Hej!

Fick tillbaka tentan jag gjorde förra veckan. Fick Väl Godkänt, även om det var på håret! Skönt
Skickade in hemtentan 20:22 idag, nu är det upp till andra makter. Om jag inte tabbat mig när det gäller de stenhårda referenskraven så känns det bra.

Nu har jag bara två riktiga lektioner kvar :P Myyyycket tid ledigt i Maj
Ska:
Plugga på fonetiken (som sista tentan är på)
Själv jobba på skolan här, tisdag-torsdag; förhoppningsvis kommer ännu fler tillfällen.
Börja läsa böcker igen, det är nåt jag saknar, vill göra, men som aldrig blir av
Ta sig till gymmet regelbundet igen
Och en hel del mer :D

Planterade årets basilikor idag, hoppas skörden blir lika bra som förra årets. Det måste ju vara en av de allra godaste kryddorna alltså, går att ha nästan till allt. På tredjeplats efter vitlök och salt :)Nu när björkarna lugnat sig lite så har de givetvis börjat klippa gräset istället :P
Men men, just nu är jag bara glad över att ha klarat senaste tentan och skickat in den andra. Nu njuter jag av hockeyn!

Ciao

Något som gör mig sur

Tjo!

Detta är mycket klagande, passar det itne så strunta i att läsa :) Nu är ni förberedda, så skriv inte efteråt på att jag är så otroligt negativ eller nåt!
Läste någonstans häromdagen om lite olika saker som gör folk riktigt sura och det var en mängd saker där som jag tyckte var väldigt barnsliga. Dessutom kunde jag inte komma på något som gör mig riktigt sur. Trodde att jag kanske inte hade nåt sådant, men oj vad jag bedrog mig. Har kommit på min surhetsframkallare nu.Det jag är absolut surast över är att folk tar för givet allt jag gör, och det är inte bara såna jag bara känner lite granna, utan det är till och med riktigt nära vänner som gör det och så har det varit under en mycket lång tid.
1. Jonas oroar sig alldeles för mycket inför prov och grejer, när han inte behöver det.
2. Jonas behöver inte plugga som alla andra, utan han kan allt som kommer på proven när det väl är dags.
3. Jonas oroar sig alltid i onödan efteråt, när han vet att han garanterat kommer att få bra på provet.
4. Jonas överdriver och överarbetar allt. Han ska jämt skriva ner varenda detalj på proven trots att det inte behövs.
4... Jonas skulle aldrig kunna ta ett sämre resultat. Det skulle vara en katastrof för honom.

Nu kanske detta låter konstigt, men det är exakt de här sakerna jag fått höra under mycket lång tid och de är inte påhittade. Sen förstår jag väl att det ligger mycket skämtsamt i det också, men det har hänt så länge nu att folk verkar ha börjat tro på det själva... Och med folk menar jag inte en eller två individer nu, jag syftar inte på någon speciell över huvud taget. Stött på tiotals och åter tiotals som någon gång uttryckt det här och det är omfattningen som gör det värt att skriva ner det.

Det hade varit något annat om påståendena stämt, men det gör mig sur eftersom det i verkligheten är så att jag pluggar av den anledningen att jag inte kan det som kommer på proven, det är så man klarar av dem. Att jag inte behöver plugga lika mycket för jag kan det mesta eller har lätt för att lära: Har ni någonsin frågat hur mycket tid jag lagt ned på att plugga? Att jag lär mig och tar med onödig fakta som inte kommer på proven: Jag lär mig på mitt sätt, och du på ditt.
Det finns inget som är så jobbigt som när man lagt ner tiotals timmar på att plugga på något, när man kommit till provet och gjort sitt absolut yttersta, och sen komma ut och få höra att man är negativ, överdrivet orolig, att man kommer få MVG så lätt etc.
Visst är det så att det för det mesta går bra, men skulle det gå dåligt en gång och jag visste att jag gjort vad jag kunnat, inte hade det gjort mig något alls då inte.

(Som en liten parentes: Det värsta du kan säga till mig är att jag av alla människor inte borde klaga så mycket; som om det jag klagar över skulle vara mindre värt. Nu har jag har varnat er!)

Detta är inget jag gått och burit ett tag och låtit växa, utan det är saker jag säger varje gång någon kommer med ett av dessa påståenden om mig. Det är visserligen ett klagoinlägg, men jag skriver det mest för min egen skull. För att få det nedskrivet och cementerat. Även om jag använder du/ni i inlägget så ska ni inte ta åt er.
Jag vill bara påminna alla om att inte ta allt för givet och att tänka på vad man säger ibland.
Dessutom (Detta tycker nog fler än bara jag): Gör jag något fel, som retar er eller som är allmänt jobbigt. Säg bara till så löser jag det på en gång, istället för att jag troligen omedvetet går runt och gör någonting jag tycker är harmlöst, fast som du inte tycker om!

Ciao

P.s. Resorna är inte bokade eller bestämda än, det var bara önskemål. D.s.

De närmaste tio dagarna

Hej!

Till de närmaste tio dagarna är mina biljetter slutsålda.
Imorgon är det skola från 9 till 15 och det spenderas på föreläsningar. Känns rätt dumt att de lagt dem imorgon då jag helst av allt hade velat plugga inför tentan i Engelska Texter och Kultur som kommer på
Onsdag den 3 maj. Helt klart den svåraste tentan, då jag itne gjort något liknande förut i hela mitt liv. Det är mängder av nya saker att tänka på och man ska ha infallvinklar och använda massa frågeställningar. Nåja, ni förstår nog vad jag menar. Gör man uppgiften fel får man 0 poäng. Det gäller att prestera när det gäller. Omtentan är i Augusti... Är nog därför jag är nervös.3-10 maj
följer sedan hemtenta inom samma område, då har vi bredare frågor som kräver längre svar. Vi måste även leta upp andrahandskällor som vi har med etc. Ett litet arbete kan man säga. Här har jag iaf tillgång till nätet, hjälp på biblioteket, kontakt med klasskamrater och 7 dagar på mig. Det går nog bra, så länge man inte plagierar. Och då menar jag undermedveten plagiering, dvs. att jag skriver nåt jag läst, men tror att jag kommit på själv och glömmer att skriva ner referensen.

10-12 maj
verkar jag ha fått vikariat på skolan här hemma i alla fall, även om jag inte vet ämne och årskurs än, haha. Blir en skön avkoppling att låta andra sköta pluggandet ;)
De pengarna är i så fall varmt välkomna. Jag har nämligen planer på tre resor i sommar. En till Finland med mina kusiner, en till Tyskland om det passar sig med mina vänner där, samt en till obestämd ort ihop med Andreas för att fira 20 år.
Så det är full rulle. Förhoppningsvis hinner jag slänga iväg ett blogginlägg någonstans där och blir det inte så, så vet ni i alla fall varför :)

Fick resultatet från förra tentan igår. Klarade av den och det är så skönt :) Ska bli itnressant att se vad läraren har kommenterat. Ska hämta ut den snarast.

Ha en bra vecka nu!

Ciao

RSS 2.0